Φραγμός Ιρακινού Κουρδιστάν

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 7 Νοέμβριος 2017, στις 18 : 35 ΜΜ Print

Φραγμός Ιρακινού Κουρδιστάν

«Καμία επαρχία ή περιοχή της χώρας δεν μπορεί να αποσχιστεί, ενισχύοντας τη θέση της κυβέρνησης, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια επανάληψη του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν» αποφάσισε το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Ιράκ.
Επίσης ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι κάλεσε το Ιρακινό Κουρδιστάν να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου.
Ο κ. Αμπάντι πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «λαμβάνει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να επιβάλει τις ομοσπονδιακές αρχές», χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Η Βαγδάτη είναι δεσμευμένη «στη διασφάλιση της ενότητας του Ιράκ και την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας απόσχισης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Ιράκ. «Η απόφαση του δικαστηρίου έβαλε τέλος στην κουρδική προσπάθεια να αποσχιστεί από το Ιράκ», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.