Υποτροφίες Πρεσβεία; Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 10 Ιούλιος 2017, στις 15 : 32 ΜΜ Print

Υποτροφίες Πρεσβεία; Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Υποτροφίες θα προσφέρει η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης-Anatolia College, το Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και το Perrotis College-Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για την ανώτερη εκπαίδευση σε 100 πρόσφυγες στην Αθήνα και 100 στη Θεσσαλονίκη για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.
Σε συνέντευξη τύπου επισημάνθηκε: «Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε νέους πρόσφυγες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Να τους παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και μονάδες σπουδών  που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετακινηθούν στο μέλλον. Να τους βοηθήσει να βγουν από τα κέντρα φιλοξενίας και να ενταχθούν σε ένα περιβάλλον σπουδών, και να τους προσφέρει ένα όραμα για το μέλλον τους.
Η ιδέα για τον σχεδιασμό του προγράμματος γεννήθηκε στο περσινό «Hack the Camp», ένα δημιουργικό μαραθώνιο που συνδιοργάνωσε η Πρεσβεία των Η.Π.Α., με σκοπό να προτείνει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Εκεί, μία νέα πρόσφυγας μίλησε με πάθος για την επιθυμία της να συνεχίσει τις ακαδημαϊκές της σπουδές. Λίγους μήνες πριν είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει της σπουδές της στον τομέα των Οικονομικών όταν έφυγε από τη Δαμασκό λόγω του πολέμου. Η έκκλησή της για ένα καλύτερο μέλλον μέσω της εκπαίδευσης αποτέλεσε την έμπνευση για το σχεδιασμό του προγράμματος.
Το πρόγραμμα «Education Unites: From Camp to Campus» θα προσφέρει δύο μαθήματα ανά φοιτητή για τα επόμενα δύο εξάμηνα (Φθινόπωρο 2017 και Άνοιξη 2018) στα τρία Αμερικανικά Κολλέγια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα προσφερόμενα μαθήματα θα περιλαμβάνουν προπαρασκευαστικά μαθήματα Αγγλικών, μαθήματα σε διάφορους τομείς με βάση τις γνώσεις των συμμετεχόντων, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση.
Αναλυτικά, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης- Anatolia College, 50 πρόσφυγες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα όπως «Information Literacy» και «English Language»,  καθώς και ανώτερου επιπέδου μαθήματα Πληροφορικής, Αγγλικών, Διεθνών Σχέσεων, αλλά και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις πιθανές προηγούμενες σπουδές του υποψηφίου.
Στο Deree του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, οι 100 πρόσφυγες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια σειρά μαθημάτων, όπως «English for Academic Purposes», «Fundamentals of Academic English», «Introduction to Academic Writing», «Mathematics for Liberal Arts», «Survey of Western Civilization»  κ.α. Στο Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, 50 φοιτητές θα μπορούν να εγγραφούν σε μαθήματα όπως «Μάρκετινγκ», «Research and Presentation Skills», «Agricultural Economics», «English Language», «Introduction to Mathematics», «Introductory Chemistry» and «Information Technology». Τα τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα θα λάβουν και θα εξετάσουν όλες τις αιτήσεις και θα προσδιορίσουν μαζί με τον αιτούντα τα κατάλληλα γι’ αυτόν μαθήματα.
Λήξη υποβολής αιτήσεων για το α’ εξάμηνο: 30 Αυγούστου 2017
Για την υποβολή αιτήσεων και για πληροφορίες επικοινωνήστε με:
• Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης- Anatolia College, κα Ρούλα Λεμπετλή, Admissions Director, τ. 2310 398-239 | email: rleb@act.edu Deree
• Deree: Kathleen Macdonell, Consultant, tel: 2106009800 (ext. 1511), email: kmacdonell@acg.edu
• Πανεπιστήμιο Perrotis: κα Κατερίνα Πιτσελη,  Education Unites Coordinator, τ. 2310 492-702 | email: newstart@perrotis.edu.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.