Συνεργασία Ένωση Κεντρώων με αγρότες

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 3 Φεβρουάριος 2017, στις 12 : 56 ΜΜ Print

Συνεργασία Ένωση Κεντρώων με αγρότες

«Την μείωση κόστους του αγροτικού πετρελαίου, πρόσβαση σε σπόρους ελληνικούς, μείωση φορολογίας, επέκταση ακατάσχετου λογαριασμού» προτείνει ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης σε συνέντευξη στην «Δέσμευση».
Ερ. Ποιά είναι η θέση σας για το Αγροτικό;
Απ. Το Αγροτικό Ζήτημα έχει μεγάλη ιστορία στην Χώρα μας. Το δεδομένο αυτό αρκεί για να σκεφτεί κανείς και να διαπιστώσει πως ποτέ δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε στην Αγροτική Παραγωγή. Δεν εφαρμόστηκε ποτέ μια ενιαία, συνεκτική, στοχευμένη αγροτική πολιτική στην Ελλάδα, η οποία να προστατεύει τους έλληνες αγρότες και την μοναδικότητα των προϊόντων της ελληνικής γης. Η ποιότητα δεν προστατεύτηκε, αντιθέτως πολεμήθηκε και οι έλληνες αγρότες αντιμετωπίστηκαν ως κομματικό ακροατήριο και δεξαμενή ψήφων οδηγώντας έτσι στην απαξίωση την ελληνική αγροτική οικονομία. Η Ένωση Κεντρώων προτείνει την συνεργασία με τους ίδιους τους αγρότες ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες πρακτικές ενίσχυσης τους :μείωση κόστους αγροτικού πετρελαίου, πρόσβαση σε σπόρους ελληνικούς, εμπροσθοβαρής κατανομή ενισχύσεων, μείωση φορολογίας, επέκταση ακατάσχετου λογαριασμού κλπ. Σε κάθε περίπτωση λύσεις προκύπτουν μέσα από το διάλογο και όχι από την λογοκρισία των …πανό διαμαρτυρίας…
Ερ. Υπήρξε διαπλοκή στην Ελλάδα;
Απ. Η συμμετοχή μου στην Εξεταστική Επιτροπή χαρακτηρίστηκε από την επιμονή μου να δεχτούν όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο απαντώντας στο απλό ερώτημα : «- Υπήρξε Διαπλοκή στην Ελλάδα την εξεταζόμενη από την Επιτροπή χρονική περίοδο ;» Θα περίμενε κανείς πως ήταν αυτονόητο ότι θα επιχειρούσαμε όλοι -ως μέλη της επιτροπής-  να απαντήσουμε σε αυτή τη σημαντική ερώτηση. Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία προ της ψήφισης συνεδρίαση της επιτροπής και η αποδείχτηκε κρίσιμη η κατάθεση σχετικού αιτήματος μου, ώστε να συμφωνήσει η πλειοψηφία πως έπρεπε να απαντηθεί από όλους αυτό το ερώτημα, πράγμα το οποίο και έγινε στην εν λόγω συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου 2017. Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων απαντήσαμε σε αυτή την ερώτηση. Αυτός είναι ο λόγος που στις σχεδόν 1000 σελίδες του πορίσματος, οι 250 μπήκαν ικανοποιώντας το αίτημα της ΕΚ να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο του πορίσματος που θα έφτανε στα χέρια της Ολομέλειας και του Εισαγγελέα, τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης.
Ερ. Ποιά είναι η Κοινοβουλευτικής σας  εμπειρία;
Απ. Πολλοί από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης επιλέγουν να τηρούν μια απαξιωτική στάση απέναντι στις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι Υπουργοί, παραβιάζοντας τον κανονισμό του Κοινοβουλίου καθυστερούν υπερβολικά και αδικαιολόγητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις συναδέλφων βουλευτών. Επίσης πολλές είναι και οι φορές που οι απαντήσεις που δίνονται είναι κυριολεκτικά «άλλα αντί άλλων», κενές περιεχομένου με ασάφειες και διατυπώσεις διπλής ανάγνωσης. Προσπαθώ για παράδειγμα να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση από τον κύριο Τόσκα στο απλό ερώτημα αν είναι ή όχι, αν κρίνει ή όχι, αν γνωρίζει ή όχι πως είναι υποστελεχωμένη η Αστυνομική Δύναμη της Αστυνομίας. Δυστυχώς εδώ και ένα σχεδόν χρόνο και δεν έχω πάρει απάντηση. Είναι απογοητευτικό αλλά δεν με αποτρέπει από το να συνεχίζω.
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Σαρίδης είναι Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων.
Γεννήθηκε το 1966 και σπούδασε στο Τμήμα Αγρονόμων – Τοπογράφων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1991 εργάζεται ως εργοταξιάρχης – μηχανικός σε τεχνικές εταιρείες, ενώ από το 2006 διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο.
Εντάχθηκε στην Ένωση Κεντρώων από το 2008 και εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το Σεπτέμβριο του 2015.
Ως Τομεάρχης Άμυνας και Εξωτερικών της Ένωσης Κεντρώων, συμμετέχει στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς και στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Κύριους άξονες της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής του παρουσίας αποτελούν η προάσπιση των Ελληνικών, εθνικών υποθέσεων, η καθημερινότητα του Πολίτη, ειδικά στο χώρο της Υγείας, καθώς και η ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.