Πτώση αφίξεων κρουαζερόπλοιων

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 6 Ιανουάριος 2018, στις 10 : 16 ΠΜ Print

Πτώση αφίξεων κρουαζερόπλοιων

«Μεγάλη πτώση που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε το 2017. Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει» δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πτώση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2017.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
Μεγάλη πτώση, που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, καταγράφηκε το έτος που  πέρασε. Από 4.307 κρουαζιερόπλοια το 2016 φτάσαμε στα 3.415 το 2017. Ανάλογη πτώση της τάξης του 11% καταγράφεται και στον αριθμό των επιβατών.
Ως εκ τούτου, τα έσοδα από την κρουαζιέρα μειώνονται, γεγονός που ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να κάνει το μόνο που ξέρει: να φορολογεί ανηλεώς τους πολίτες.
Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο στα νησιά στα οποία έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας της  καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί, και σε αυτό το ζήτημα, η Κυβέρνηση.
Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει.
Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο των προγραμματικών της προτάσεων, θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης της κρουαζιέρας η οποία περιλαμβάνει:
• την ανάπτυξη υποδομών στα μεγάλα λιμάνια με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών που παρέχονται
• την άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα.
• τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα
• τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως η εφαρμογή νέων τουριστικών πακέτων «Cruise & Stay» και «Short Cruising».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.