Πρωτοβουλία ΝΔ για Brexit

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 31 Αύγουστος 2017, στις 11 : 38 ΠΜ Print

Πρωτοβουλία ΝΔ για Brexit

Την ουσιαστική συζήτηση και παρακολούθηση του Brexit από τη Βουλή των Ελλήνων, ζητά η Νέα Δημοκρατία. Είναι ένα ζήτημα που αφορά συνολικά στην πορεία της Ε.Ε. και ταυτόχρονα επηρεάζει άμεσα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία. Αφορά επίσης τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βρετανική αγορά.
Επιπρόσθετα, η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έχει προφανείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και άμυνας, καθώς μπορεί να επιδράσει σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Για το σκοπό αυτό, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος απέστειλε επιστολή προς:
• Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, με αίτημα τη δημιουργία ad hoc Υποεπιτροπής για το Brexit.
• Τους Προέδρους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Αναστάσιο Κουράκη και κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα ζητώντας την κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών για το κρίσιμο αυτό θέμα.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του ανέφερε:
«Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να παρακολουθήσει στενά αυτό το μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα που έχει επιπτώσεις και στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών που ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται και επιχειρούν στη Μ. Βρετανία. Η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να συμβάλει ώστε αυτά να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Επιπρόσθετα, η χώρα μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στους τομείς εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, καθώς ορισμένες πτυχές τους μπορεί να επηρεάσουν τις σχέσεις και τη συνεργασία της Τουρκίας με την Ε.Ε. με τρόπο που θα μεταβάλει τα σημερινά δεδομένα.
Άλλωστε, η Βουλή θα έχει σημαντικό ρόλο, καθώς πιθανότατα θα κληθεί να επικυρώσει την όποια συμφωνία προκύψει.
Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι απούσα από την σημαντική αυτή ευρωπαϊκή συζήτηση, στοιχείο που τονίζει την αναγκαιότητα της σημερινής μας -διττής- πρωτοβουλίας».
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κουμουτσάκος έχει οριστεί από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπος του κόμματος στην Task Force του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Brexit.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.