Προστασία δημοσίων υπαλλήλων

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 30 Αύγουστος 2017, στις 12 : 58 ΜΜ Print

Προστασία δημοσίων υπαλλήλων

«Δεσμεύεται ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν πρόκειται να γίνει καμμία απόλυση στους δημοσίους υπαλλήλους παρά μόνο στους επίορκους όπου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία» υπογράμμισε σε συνέντευξη που έδωσε στην «Δέσμευση» ο Γραμματέας των Εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Κόλλιας.
Στόχος μας είναι τόνισε «με την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα υπάρξει κινητικότητα χωρίς να αλλάξει η ειδικοτητά τους».
Ακόμη συνέχισε «θα υπάρξει άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για να βγει η χώρα γρήγορα από τα μνημόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις. Από την άλλη η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι εχθρική απέναντι στην δημόσια διοίκηση αλλά να είναι υπέρ του πολίτη. Γι αυτό τον λόγο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν με δίκαιο σύστημα. Ειδικότερα θα γίνει αξιολόγηση δομών και όλοι δεν μπορούν να έχουν 10. Υπάρχει νόμος για την μοριοδότηση και θα εφαρμοσθεί, αλλά θα υπάρξει και συζήτηση για να εκσυγχρονισθεί. Επίσης θέλουμε αντικειμενικότητα των κριτηρίων, αποκομματικοποίηση στην επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων και ευέλικτο δημόσιο τομέα. Για μεν τον εσωτερικό κανονισμό ο έλεγχος για τους διευθυντές θα είναι σύγχρονος για καλύτερη δημόσια διοίκηση και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της ανομίας.»

Βιογραφικό
Ο Θόδωρος Κόλλιας είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παράλληλα με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.