Ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 3 Ιούνιος 2016, στις 13 : 37 ΜΜ Print

Ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων

Η δυνατότητα συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή δημιούργησε αναστάτωση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς δήλωσε «ο  νόμος του 2010 απαγόρευε την συμμετοχή των πολιτικών σε εξωχώριες εταιρίες. Η  νέα προ 3 ημερών ρύθμιση (άρθρο 178) επέτρεψε τη συμμετοχή πολιτικών σε εταιρείες του εξωτερικού, που έχουν προνομιακή φορολογία μικρότερη του 50% της ελληνικής. Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, άλλαξε η κυβέρνηση τον νόμο και με νέα τροπολογία που έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής απαγόρευσε τη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε εταιρείες εκτός της Ελλάδας. Επειδή, όμως χορηγήθηκε προθεσμία 60 ημερών να μεταβιβάσουν οι πολιτικοί τις μετοχές τους σε εξωχώριες εταιρείες, μετά από έντονη παρέμβασή μου στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε να περιλάβει ρητή διάταξη, ότι: η  μεταβίβαση δεν επηρεάζει και δεν αίρει το αξιόποινο για τις ήδη συντελεσθείσες παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν την συμμετοχή σε εταιρίες που έχουν έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο με την Ελλάδα στον φορολογικό τομέα ή σε κράτος που έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.