Ποινή φυλάκισης με αναστολή πρώην προέδρου ΤΣΠΕΑΘ

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 12 Οκτώβριος 2017, στις 11 : 02 ΠΜ Print

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων με αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρη Καπράνο και τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκο Δεσποτόπουλο για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων του ασφαλιστικού Ταμείου των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με την κρίση των εφετών, το ΤΣΠΕΑΘ και το Ταμείο επικουρικής ασφάλισης των υπαλλήλων φαρμακευτικών υπαλλήλων δεν ζημιώθηκαν από την αγορά των δομημένων ομολόγων.  Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Δημήτρη Καπράνο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τον  Ν. Δεσποτόπουλο για άμεση συνέργεια στο αδίκημα. Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί και η εισαγγελέας, η οποία είχε κρίνει ότι η δωροληψία τελέστηκε άπαξ το 2006 και δεδομένου ότι τότε τιμωρείτο σε βαθμό πλημμελήματος, θα έπρεπε οι δύο κατηγορούμενοι να κριθούν μεν ένοχοι για το αδίκημα, αλλά όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως ήταν η κατηγορία. Το Δικαστήριο όμως απάλειψε την κατηγορία της δωροληψίας ως παραγεγραμμένη.
Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή οκτώ ατόμων από τις κατηγορίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.