Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αίγυπτο

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 4 Ιανουάριος 2018, στις 13 : 26 ΜΜ Print

Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αίγυπτο

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες, από τις 13 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να αντιμετωπίσει «τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», αποφάσισε το Κάιρο. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επί εννέα μήνες, από τον Απρίλιο, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 νεκρούς. Η ισχύς του μέτρου έχει παραταθεί δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.
Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του χρόνου, εξέδωσε σήμερα το σχετικό διάταγμα. Το μέτρο επιτρέπει στις δυνάμεις ασφαλείας να «λάβουν τα απαραίτητα (μέτρα) για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να κατοχυρώσουν την ασφάλεια σε όλα τα τμήματα της χώρας», ανέφερε το ΜΕΝΑ, επικαλούμενο την επίσημη εφημερίδα της Αιγύπτου.
Ο ανταρτοπόλεμος που διεξάγουν κατά κύριο λόγο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά έχει στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτικών και αστυνομικών αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013. Άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Δυτική Έρημο, στα σύνορα με τη Λιβύη, εξαπολύουν επίσης επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας. Μια επίθεση ενόπλων στα τέλη Νοεμβρίου σε ένα τέμενος στο βόρειο Σινά είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 305 ανθρώπων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νότια του Καΐρου, σε επίθεση που διέπραξε ένοπλος τζιχαντιστής εναντίον μιας κοπτικής εκκλησίας.
Σύμφωνα με τοπικά ενημέρωσης, η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη Δευτέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.