Πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 26 Νοέμβριος 2015, στις 11 : 33 ΠΜ Print

Πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση

Τη νέα Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου 2015, αποφάσισαν τα συλλογικά όργανα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αιχμή την προωθούμενη από την κυβέρνηση κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ και της ίδιας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και του αναδιανεμητικού και καθολικού χαρακτήρα της.
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
«Η κυβέρνηση με τη σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής μπήκε στην τελική ευθεία για την προώθηση του τρίτου πακέτου κατεδάφισης των συντάξεων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές στο 3ο μνημόνιο.
Η δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά το χαρτί περιτυλίγματος της νέας λεηλασίας των συντάξεων, προκειμένου να τηρήσει τη μνημονιακή δέσμευσή της για μείωση των δημοσίων δαπανών για τις συντάξεις κατά 2,25 δις Ευρώ το 2015 και 2016, όπως εξάλλου αποτυπώνεται στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που ήδη έχει καταθέσει στη Βουλή» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης ,μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΚΟΠ για το ασφαλιστικό.
Ακόμη επισήμανε «Η κυβέρνηση σύμφωνα με τις σημερινές αποφάσεις της θα πετύχει αυτόν τον στόχο με δύο τρόπους. Αφενός με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε επίπεδα που να καλύπτει μόνο τη λεγόμενη εθνική σύνταξη κατά παράβαση της συνταγματικής δέσμευσης για εγγύηση συνολικά των συντάξεων. Αφετέρου με τον επανυπολογισμό του λεγόμενου αναλογιστικού τμήματος των συντάξεων για παλιούς και νέους συνταξιούχους  με νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα οδηγούν σε νέες μειώσεις των συντάξεων για όλους και όλες. Με αυτούς τους τρόπους χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τους μνημονιακούς νόμους 3863/2010 και 3865/2010, τους οποίους ο τότε ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να απορριφθούν ως συνταξιοκτόνοι με δημοψήφισμα.
Η απάντηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, ολόκληρου του λαού και της νεολαίας στη νέα κατεδάφιση των συντάξεων θα είναι μαζική και μαχητική και θα γίνει στους δρόμους των αγώνων, πρώτα απ΄όλα με τη συμμετοχή τους στη νέα Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου 2015 και στον νέο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων, που ήδη έχει ανοίξει και θα οδηγήσει στην ανατροπή του μνημονιακού πολιτικού σκηνικού».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.