Νέο αντεργατικό έκτρωμα

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 10 Νοέμβριος 2017, στις 15 : 28 ΜΜ Print

Νέο αντεργατικό έκτρωμα

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ανοίγει την πόρτα για το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας για όλους τους εργαζομένους, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας καυτηρίασε την αποπροσανατολιστική και υποκριτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το ζήτημα της άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, τονίζοντας ότι αυτή δεν αφορά τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το λαό, ο οποίος στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση και σημείωσε ότι τέτοια κρίσιμα ζητήματα είναι αυτά που θίγονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και διαμαρτύρονται γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι.
Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαφτίζει ως «οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών» την ουσιαστική και πλήρη αποδιοργάνωσή του. Επισήμανε ότι πρόκειται για υλοποίηση της «Έκθεσης Σέρκας», που από το 2008 είχε μείνει στην άκρη, κάτω από την κατακραυγή των εργαζομένων αφού περιλαμβάνει ό,τι πιο νοσηρό σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι στην ΕΕ, όπως τη δυνατότητα της επιχείρησης να χωρίζει τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο σε ενεργό και ανενεργό και τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.
Υπογράμμισε ότι αυτό το νομοσχέδιο-τερατούργημα δεν αφορά μόνο τους γιατρούς, αλλά αποτελεί προμήνυμα για το τι επιφυλάσσεται και σε άλλους κλάδους εργαζομένων προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Μάλιστα, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ρυθμίσεις που μόλις πρόσφατα έθεσε και ο ΣΕΒ ως επείγουσα προτεραιότητα, όπως η παραπέρα ευελιξία των εργασιακών σχέσεων και ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας Υγείας. Και τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: Και εσείς σπεύσατε αμέσως να υλοποιήσετε τις αξιώσεις των μεγαλοβιομηχάνων. Δίκαια έχετε ανακηρυχθεί από τον ελληνικό λαό σαν τα παιδιά για όλες τις δουλειές, τις «βρώμικες» δουλειές που οι προηγούμενοι από εσάς δυσκολεύονταν -όχι ότι δεν ήθελαν- ή και δεν πρόλαβαν πιθανόν να υλοποιήσουν.
Επίσης, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην υπόθεση των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, τις οποίες έχει καταγγείλει το ΚΚΕ εδώ και ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι διαβάσαμε στον Τύπο ότι η αρμόδια εισαγγελική αρχή προτείνει και χωρίς καν να ενημερώσει το ΚΚΕ, να τεθεί ο φάκελος της δικογραφίας στο αρχείο, σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί το ΚΚΕ. Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση και η αδράνεια με την οποία λειτούργησαν οι συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, τόνισε ότι εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση, η οποία συνδέεται με το απόρρητο των επικοινωνιών πηγαίνει στο αρχείο; Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, να μην τεθεί ο φάκελος στο αρχείο, να προχωρήσουν περαιτέρω οι έρευνες για να αποκαλυφθεί ποιοι μηχανισμοί κρύβονται πίσω απ’ αυτήν την υπόθεση, αλλιώς αναλαμβάνει συγκεκριμένες, τεράστιες πολιτικές ευθύνες για το ποιους θέλει να συγκαλύψει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.