Νέοι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινούς

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 16 Δεκέμβριος 2017, στις 11 : 29 ΠΜ Print

Νέοι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινούς

Τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
Περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο των τελευταίων διαδηλώσεων που έχουν ακολουθήσει μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από πλευράς ΗΠΑ.
Το Ισραήλ θεωρεί την Ιερουσαλήμ εν συνόλω ως πρωτεύουσά του, ενώ οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία μέχρι το 1967 βρισκόταν υπό αραβικό έλεγχο (συγκεκριμένα της Ιορδανίας), να αποτελέσει την πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους τους.
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αν και δεν αναφέρεται στην εσωτερική διάρθρωση της Ιερουσαλήμ, έχει δημιουργήσει τεράστια οργή σε ολόκληρο τον αραβικό και ευρύτερα τον μουσουλμανικό κόσμο.
Οι παλαιστινιακές ιατρικές αρχές ανέφεραν ότι δύο θύματα δέχθηκαν σφαίρες στο βόρειο και στο ανατολικό σύνορο της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ενώ άλλα δύο έχασαν τη ζωή τους στα κατεχόμενα στη Δυτική Όχθη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.