Νέα αντιλαϊκά μέτρα

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 9 Νοέμβριος 2017, στις 12 : 49 ΜΜ Print

Νέα αντιλαϊκά μέτρα

«Το «καλό κλίμα στην αξιολόγηση» για τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και οι «ολιγόλεπτες αναφορές για την Ελλάδα στα Eurogroup», στα οποία αναφέρθηκε -ως παράσημα- ο πρωθυπουργός είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί, σ’ αυτή τη φάση, τον πιο αποτελεσματικό υπηρέτη των επιχειρηματικών ελίτ, δηλαδή του κεφαλαίου που ωφελείται από τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Επίσης διευκρινίζεται «Και η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρει δεν είναι αυτή καθεαυτή η υλοποίηση αυτών των μέτρων, αλλά το ξέπλυμα που κάνει στο ίδιο το σάπιο σύστημα, στους κανόνες λειτουργίας του, μαζί με την αυταπάτη ότι υπάρχει καλός, δίκαιος και ηθικός καπιταλισμός.
Όταν για παράδειγμα απ’ τη μια κάνεις κριτική στους «κυνικούς καπιταλιστές» και απ΄ την άλλη τους στρώνεις το έδαφος για να «επενδύσουν», όταν απ’ τη μια διατηρείς κι επεκτείνεις όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο κι απ’ την άλλη μιλάς στο όνομα των ανθρώπων του μόχθου, όταν απ’ τη μια καταγγέλλεις τους φορολογικούς παραδείσους κι απ’ την άλλη υπερασπίζεσαι την ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, τα «ιερά και τα όσια» της ΕΕ, που δημιουργούν τέτοιους παραδείσους, τότε το κεφάλαιο έχει κάθε λόγο να σ’ εμπιστευτεί και να σε στηρίξει, για να γονατίσεις κι άλλο το λαό.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση επιλέγει τη βολική αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τη διαφθορά, με τον έναν να βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.