Κτιριακό πρόβλημα μηχανολογικών εργαστηρίων ΕΠΑΛ Σητείας

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 8 Νοέμβριος 2017, στις 14 : 14 ΜΜ Print

Κτιριακό πρόβλημα μηχανολογικών εργαστηρίων ΕΠΑΛ Σητείας

Το κτιριακό πρόβλημα των μηχανολογικών εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Σητείας ανέφερε  σε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Η επίκαιρη ερώτηση είναι:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Το ΕΠΑΛ Σητείας είναι χωρίς αίθουσες μηχανολογικών εργαστηρίων από το 2005, μετά από καθίζηση που έγινε στο τμήμα αυτό του κτιρίου. Το πρόβλημα αυτό δεν αποκαταστάθηκε ποτέ. Για την πραγματοποίηση των μαθημάτων των μηχανολογικών εργαστηρίων, ο μηχανολογικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε σε άλλες άσχετες αίθουσες σε διάφορα σημεία του σχολικού συγκροτήματος.
Τα μηχανολογικά εργαστήρια του ΕΠΑΛ Σητείας αποτελούνται από ένα εργαστήριο μηχανολογικών κατασκευών, ένα εργαστήριο ψύξης-κλιματισμού, ένα εργαστήριο εργαλειομηχανών και ένα εργαστήριο αυτοκινήτων.
Οι αίθουσες που «προσωρινά» διατίθενται για τα μαθήματα είναι μικρές, ακατάλληλες και επικίνδυνες. Δεν τηρούν τις προδιαγραφές των εργαστηρίων ούτε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Μετά βίας χωρούν οι μαθητές, όρθιοι, στο εργαστήριο ψύξης όπως και στο εργαστήριο εργαλειομηχανών όπου υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας με πιθανότητα ατυχήματος. Το εργαστήριο μηχανολογικών κατασκευών γίνεται σε ένα μικρό χώρο χωρίς εξαερισμό, ενώ το εργαστήριο αυτοκινήτων γίνεται σε υπόγειο χώρο χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό.
Παράλληλα υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω έλλειψης χώρων. Τα μηχανολογικά εργαστηριακά μαθήματα γίνονται με υπεράνθρωπες προσπάθειες χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών και με κίνδυνο ατυχήματος.
Επιπλέον, το 2010 έγινε καθαίρεση τοιχοποιίας από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λασιθίου ώστε να γίνει οπτικός έλεγχος του φέροντος οργανισμού (κολώνες, δοκοί, πέδιλα) με σκοπό την εκπόνηση μελέτης στατικής ενίσχυσης. Από τότε οι αίθουσες των μηχανολογικών εργαστηρίων εγκαταλειμμένες και μισογκρεμισμένες έχουν στοιχειώσει για να επιδεικνύουν την εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της παιδείας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, Πότε επιτέλους θα δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Σητείας και τι μέτρα θα παρθούν έως τότε ώστε να πραγματοποιούνται τα εργαστήρια σε κατάλληλους και ασφαλείς χώρους.

Ο βουλευτής
Μανώλης Συντυχάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.