Κορυφαίος πάροχος ενέργειας εταιρία ΚΕΝ

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 10 Μάρτιος 2017, στις 00 : 42 ΠΜ Print

Κορυφαίος πάροχος ενέργειας εταιρία ΚΕΝ

«Στη δημιουργία της ΚΕΝ, της δικής του εταιρείας Ενέργειας προχώρησε ο Όμιλος Καράτζη. Στόχος της ΚΕΝ είναι να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά μέσα στην επόμενη 3ετία, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στους 5 κορυφαίους παρόχους της χώρας, καθώς και να αναδειχθεί στον Νο1 πάροχο Μέσης Τάσης της χώρας» υπογράμμισε σε συνέντευξη που έδωσε στην «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» ο πρόεδρος του Ομίλου Καράτζη Αντώνης Καράτζης.
Ερ. Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας ενεργειακής εταιρείας για την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα;
Απ. O Όμιλος Καράτζη έχει εκδηλώσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον του για τον τομέα της Ενέργειας, ήδη από το 2011, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Διαβλέποντας το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς, ο Όμιλος προχώρησε στη δημιουργία της ΚΕΝ, της δικής του εταιρείας Ενέργειας. Το τοπίο στην Ενέργεια προβλέπεται να αλλάζει σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η ελληνική αγορά πλέον δείχνει έτοιμη για τη μετάβαση από τη δημόσια Δ.Ε.Η. σε ιδιώτη πάροχο. Στόχος της ΚΕΝ είναι να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά μέσα στην επόμενη 3ετία, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στους 5 κορυφαίους παρόχους της χώρας, καθώς και να αναδειχθεί στον Νο1 πάροχο Μέσης Τάσης της χώρας.
Ερ. Ποια είναι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και πόσο πιο φθηνή είναι σε σχέση με τις υπάρχουσες;
Απ. Από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε η ιδέα της ΚΕΝ στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας που θα έφερνε θετικό πρόσημο στον οικογενειακό προϋπολογισμό και θα μείωνε τα έξοδα μιας επιχείρησης.
Σε αυτό το πλαίσιο όσοι επιλέξουν την ΚΕΝ δεν πληρώνουν πάγιο και επωφελούνται από ειδικές εκπτώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά τιμής σε σχέση με άλλους παρόχους φτάνει στο 21%.
Ερ. Το ιστορικό της εταιρείας;
Απ. Η ΚΕΝ αποτελεί τη νέα 100% θυγατρική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Ομίλου Καράτζη. Ο Όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται στη βιομηχανία διχτύων συσκευασίας αγροτικών προϊόντων πάνω από τέσσερις δεκαετίες, κατέχοντας κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια αγορά. Πρόκειται για έναν πραγματικά πολυεθνικό όμιλο, εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με εμπορική παρουσία σε 50 χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα διαθέτει επενδυτική παρουσία στον χώρο του Τουρισμού με το ιδιόκτητο ξενοδοχείο 5 αστέρων, Nana Beach, και ένα ακόμη υπό κατασκευή, ενώ δραστηριοποιείται από το 2011 και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η ΚΕΝ ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2016 και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2017 με το ενδιαφέρον του κοινού να είναι ήδη σημαντικό.
Βιογραφικό
Ο Αντώνης Καράτζης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1976. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα του Τουρισμού και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ξεκίνησε να εργάζεται στην ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. στην οποία σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου. Είναι Πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εταιρείας PLUSPACK Α.Ε.,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε., μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και των Ελληνοαμερικανικού και Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.