Κατοχή Ισραηλινών σε Παλαιστίνη

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 27 Νοέμβριος 2015, στις 02 : 07 ΠΜ Print

Κατοχή Ισραηλινών σε Παλαιστίνη

«Το Ισραήλ θέλει να αλλάξει την ταυτότητα της Παλαιστίνης και στο σημείο αυτό θα ήθελα να προειδοποιήσω ότι η υφιστάμενη διαμάχη που είναι πολιτική να μην εξελιχθεί σε στρατιωτική» επισήμανε ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς κατά την συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 στην Παλαιστίνη.
Ακόμη ανέφερε «Ο λαός της Παλαιστίνης, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ενέχουν μεγάλους κινδύνους, λόγω της κατοχής των Ισραηλινών και των ενεργειών στις οποίες προβαίνουν οι έποικοι του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, εκτελώντας τα παιδιά μας, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού εμπάργκο στην Παλαιστίνη, το οποίο κατ’ επέκταση οδηγεί και σε πολιτικό αδιέξοδο.
Όλα αυτά τα προβλήματα που σας προανέφερα, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, δημιούργησαν και εξακολουθούν να επιφέρουν μεγάλη απογοήτευση στον λαό της Παλαιστίνης με φυσικό αποτέλεσμα την αντίδραση των νέων της Παλαιστίνης για την ισραηλινή κατοχή.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ απέτυχε στις όποιες προσπάθειές της για να υπάρχει ειρήνευση μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών. Το Ισραήλ γκρέμισε όλες τις βάσεις επί των οποίων εδράζονται οι πολιτικές και οι  οικονομικές συμφωνίες Παλαιστίνης-Ισραήλ. Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε να εφαρμόζουμε μονομερώς τις συμφωνίες αυτές που έχουμε υπογράψει με το Ισραήλ και το Ισραήλ να αθετεί την υπογραφή του.
Εμείς ανέκαθεν τασσόμαστε υπέρ ενός ρόλου της Ευρώπης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Παλαιστινιακό, τον τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης και την ανακήρυξη του κράτους της Παλαιστίνης, υπάρχοντος φυσικά του κράτους του Ισραήλ και συμφώνως προς τα σύνορα του 1967, όπως ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ οι οποίες καθορίζουν και αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα. Εμείς δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις για τις διαπραγματεύσεις και συγχρόνως απορρίπτουμε τόσο τις μεταβατικές, όσο και τις μονομερείς λύσεις. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο αποτελεί την πυξίδα μας για να έχουμε κράτος.
Όπως σας προανέφερα, κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να υπερασπίζεται τον λαό της Παλαιστίνης μέχρις ότου αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας. Και θέλω ακόμη να σας πω, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι εμείς οι Παλαιστίνιοι χαιρετίζουμε τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του εποικισμού και των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτόν. Επιπροσθέτως, εκφράζουμε την ιδιαίτερη εκτίμησή μας απέναντι σε αυτές τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, των οποίων οι χώρες αναγνώρισαν το κράτος της Παλαιστίνης. Και ζητάμε από τα κράτη εκείνα που δεν έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη και πιστεύουν στη λύση των δύο κρατών να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης. Άλλωστε, κατά τις συνομιλίες που είχα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον ενημέρωσα λεπτομερώς για το τι βιώνουμε από την ισραηλινή κατοχή.
Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι εμείς οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουμε απερίφραστα τις πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλες τις φιλικώς προσκείμενες σε εμάς χώρες, οι οποίες δοκιμάστηκαν από τρομοκρατικές ενέργειες που είχαν όχημα θρησκευτικές πεποιθήσεις, όπως έγινε στο Παρίσι, στο Βέλγιο, στην Αίγυπτο, στον Λίβανο και σε άλλα κράτη που έχουν φιλικές σχέσεις με την Παλαιστίνη και τα οποία υπέστησαν τρομοκρατικές επιθέσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.