Ισραηλίτες κατά Αφρικάνων μεταναστών

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 4 Ιανουάριος 2018, στις 12 : 51 ΜΜ Print

Ισραηλίτες κατά Αφρικάνων μεταναστών

Το ισραηλινό κράτος έδωσε περιθώριο 90 ημερών στους Αφρικανούς μετανάστες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλιώς θα φυλακιστούν. Ήρθαν στο Ισραήλ για μια καλύτερη ζωή, όμως η ισραηλινή κυβέρνηση τους διώχνει. Οι Αφρικανοί μετανάστες που ζουν στο Ισραήλ ειδοποιήθηκαν πως έχουν περιθώριο ενενήντα ημερών για να φύγουν από τη χώρα, αλλιώς θα φυλακιστούν. Το μέτρο αφορά όσους εισήλθαν εκτός συνοριακών περασμάτων, για τους οποίους το επίσημο κράτος χρησιμοποιεί τον όρο «εισβολείς». Ως κίνητρο, το ισραηλινό κράτους τους δίνει 3,5 χιλιάδες δολάρια είτε για να πάνε σε άλλη χώρα είτε για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Από το μέτρο εξαιρούνται παιδιά, ηλικιωμένοι και θύματα διακίνησης ανθρώπων. Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από την Ερυθραία και το Σουδάν και υποστηρίζουν πως ζήτησαν άσυλο στο Ισραήλ για να γλιτώσουν από τις συρράξεις και τις διώξεις στις χώρες τους.
Παρ’ όλα αυτά, πριν λίγους μήνες, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως όσοι βρίσκονται στο Ισραήλ είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες, ενώ υποσχέθηκε να επιστρέψει το νότιο Τελ Αβίβ στους Ισραηλινούς.
Την έντονη αντίθεσή της στο μέτρο ήδη από την πρότασή του τον Νοέμβριο είχε διατυπώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.