Επιτεύγματα προγράμματος Erasmus+ το 2016

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 15 Δεκέμβριος 2017, στις 09 : 25 ΠΜ Print

Επιτεύγματα προγράμματος Erasmus+ το 2016

«Η έκθεση για το πρόγραμμα Erasmus+ 2016 επιβεβαιώνει τον βασικό ρόλο που διαδραμάτισε το πρόγραμμα για την οικοδόμηση μιας ανθεκτικότερης Ευρώπης, ενωμένης γύρω από κοινές ευρωπαϊκές αξίες.
Η ΕΕ, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του Erasmus+ κατά 7,5 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, επένδυσε το ποσό ρεκόρ των 2,27 δισ. EUR για τη στήριξη 725 000 Ευρωπαίων με υποτροφία κινητικότητας για σπουδές, κατάρτιση, διδασκαλία, εργασία ή εθελοντισμό στο εξωτερικό. Έτσι, συνολικά επωφελήθηκαν πάνω από 2 εκατ. άτομα από την έναρξη του τρέχοντος προγράμματος το 2014. Το 2016, το πρόγραμμα επένδυσε επίσης σε 21.000 έργα στα οποία συμμετείχαν 79 000 οργανισμοί εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας -δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 15 % σε σύγκριση με το 2015» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015/2016 το Erasmus+ έδωσε τη δυνατότητα στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να αποστείλουν και να υποδεχτούν 330 000 φοιτητές και πανεπιστημιακό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 26 000 ανταλλαγών με χώρες-εταίρους. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία ήταν οι τρεις κύριες χώρες αποστολής, ενώ η Ισπανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν οι τρεις δημοφιλέστερες χώρες υποδοχής.
Η έκθεση που δημοσιεύεται δείχνει επίσης πώς το Erasmus+ συνέβαλε στην αντιμετώπιση ευρύτερων κοινωνικών προκλήσεων το 2016. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για δράσεις που στοχεύουν στην προαγωγή της κοινωνικής συμπερίληψης και εξασφαλίζουν ότι οι νέοι αποκτούν κοινωνικές, πολιτικές και διαπολιτισμικές ικανότητες και μαθαίνουν να σκέπτονται με κριτικό πνεύμα:
• Το 2016, διατέθηκαν 200 εκατ. EUR από το πρόγραμμα Erasmus+ για τη στήριξη 1 200 σχεδίων συνεργασίας που εστίαζαν στην προώθηση της ανοχής, στην αποφυγή διακρίσεων και στην κοινωνική συμπερίληψη.
• Ο τομέας της νεολαίας, με έργα που απευθύνονται σε πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες, υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος στα θέματα αυτά.
• Δρομολογήθηκε ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων (13 εκατ. EUR) σχετικά με την ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και την προώθηση της συμπερίληψης των μειονεκτούντων νέων που σπουδάζουν, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδότησε 35 έργα στα οποία συμμετείχαν 245 οργανισμοί.
Η δημοσίευση της έκθεσης συμπίπτει με τη λήξη της εκστρατείας για τον εορτασμό της 30ής επετείου του προγράμματος Erasmus και την παρουσίαση της δήλωσης της γενιάς Erasmus+ για το μέλλον του Erasmus+. Σε όλη τη διάρκεια του 2017, πάνω από 750 000 άτομα συμμετείχαν σε περισσότερες από 1 900 εκδηλώσεις σε 44 χώρες για να γιορτάσουν, να εξετάσουν τον αντίκτυπο και να συζητήσουν το μέλλον του Erasmus+. Δημοσιεύθηκαν 65 000 άρθρα σχετικά με το πρόγραμμα, τα οποία κυκλοφόρησαν πάνω από δύο εκατομμύρια φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαβάστηκαν από περισσότερα από 90 εκατομμύρια άτομα. Η νέα εφαρμογή για κινητά Erasmus+ Mobile App, που δρομολογήθηκε τον Ιούνιο 2017, έχει ήδη τηλεφορτωθεί πάνω από 22 000 φορές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.