Επιπλέον Νατοϊκοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 8 Νοέμβριος 2017, στις 12 : 24 ΜΜ Print

Επιπλέον Νατοϊκοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Την αύξηση του αριθμού των Νατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν κατά 3.000, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. «Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει το Αφγανιστάν και αποφασίσαμε ότι θα ενισχύσουμε τη στήριξή μας. Αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των στρατευμάτων μας για να βοηθήσουμε το Αφγανιστάν να βγει από το αδιέξοδο. Τώρα ο αριθμός τους είναι περίπου 13.000 και θα φτάσει περίπου τις 16.000», εξήγησε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Τα μισά νέα στρατεύματα θα προέρχονται από τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα από τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, επεσήμανε ο ίδιος, λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών – μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου υπογράμμισε ότι οι στρατιώτες «δεν θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις μάχης», αλλά θα συμμετέχουν στην αποστολή εκπαίδευσης, υποστήριξης και παροχής συμβουλών.
Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Νίκολσον, διοικητής της αποστολής Αποφασιστική Στήριξη του ΝΑΤΟ, είχε ζητήσει την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν ήδη από τον Φεβρουάριο, τονίζοντας ότι μερικές χιλιάδες ακόμη θα επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στους Ταλιμπάν και τις άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις. Βάσει της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα σταλούν επιπλέον 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.