Ενοχή πρώην προέδρων ΤΣΠΕΑΘ

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 13 Σεπτέμβριος 2017, στις 14 : 24 ΜΜ Print

Ενοχή πρώην προέδρων ΤΣΠΕΑΘ

Να κριθούν ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Μεταξά Νίκος Δεσποτόπουλος, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, ζητεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας. Ωστόσο, για το αδίκημα της δωροδοκίας, η εισαγγελέας δέχθηκε ότι η δωροδοκία τελέστηκε άπαξ το 2006 και δεδομένου ότι τότε τιμωρείτο ως πλημμέλημα, οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει να καταδικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως τους έχει αποδοθεί. Ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που άπτεται της δωροδοκίας.
Για την υπόθεση εκτός από τους κκ Καπράνο και Δεσποτόπουλο, παραπέμφθηκαν άλλα οκτώ άτομα, για τα οποία η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, καθώς έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία αλλά και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε, πρόεκυψε ότι το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.
Ο Δημήτρης Καπράνος, ο όποιος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Απρίλιο με την εκπνοή του 18μήνου με περιοριστικούς όρους, έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα που κινήθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό προήλθαν από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών. Σε ό,τι αφορά το ομόλογο, έχει ισχυριστεί ότι «επρόκειτο για επένδυση σε έκδοση του ελληνικού Δημοσίου με εγγυημένο το κεφάλαιο και καλές αποδόσεις, η απόφαση ήταν ομόφωνη και έπειτα από διαπραγματεύσεις πουλήθηκε για 133.100.000 ευρώ και άρα ουδεμία ζημία προέκυψε για το ΤΣΠΕΑΘ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.