Ενεργειακά έργα Ελλάδας-Σερβίας

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 14 Ιούλιος 2017, στις 10 : 13 ΠΜ Print

Ενεργειακά έργα Ελλάδας-Σερβίας

«Δώσαμε έμφαση στη διασυνδεσιμότητα και στις υποδομές, συζητήσαμε για την ανάπτυξη δικτύων μεταφορών, με ειδικότερη αναφορά τόσο στην σιδηροδρομική διασύνδεση Πειραιά-Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου όσο, όμως, και στην πλωτή διασύνδεση Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου, αξιοποιώντας τα ποτάμια που μας ενώνουν. Υπογράψαμε συμφωνία που αφορά την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών γραμμών, η οποία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και, μέσω αυτής της διάδρασης, την οικονομία της περιοχής. Τονίσαμε ότι η προώθηση της ενεργειακής συνδεσιμότητας είναι καίρια για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας. Υπό το πρίσμα αυτό συμφωνήσαμε να προωθήσουμε και την ενεργειακή μας συνεργασία και τονίσαμε τη σημασία ενεργειακών έργων όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TAP και ο κάθετος διασυνδετήριος αγωγός  IGB, καθώς και ο αγωγός διασύνδεσης Βουλγαρίας – Σερβίας (IBS), αλλά και Ιονίου-Αδριατικής» επισήμανε  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.