Εκλογή επικεφαλή νέου πολιτικού φορέα

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 8 Νοέμβριος 2017, στις 16 : 22 ΜΜ Print

Εκλογή επικεφαλή νέου πολιτικού φορέα

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι της αριστεράς για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.
Οι υποψήφιοι είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζίώτης.
Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας αν χρειαστεί θα γίνουν εκλογές και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 από τις 8πμ έως 8μμ. Πρέπει να σημειωθεί ότι την πρώτη Κυριακή στην Αθήνα οι κάλπες θα κλείσουν στις 9μμ λόγω Μαραθώνιου. Τα χίλια περίπου εκλογικά τμήματα θα είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά, ώστε να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.
Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής μπορεί να ψηφίσει κάθε δημοκράτης ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι μέλος κανενός κόμματος, αρκεί να είναι γραμμένος στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο. Μέλος του νέου κόμματος μπορεί να γίνει μόνο όποιος το δηλώσει εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή. Οι ψηφοφόροι μπορούν να προχωρήσουν στα εκλογικά τους δικαιώματα σε οποιοδήποτε από τα χίλια εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στη χώρα και σε έντεκα χώρες του εξωτερικού. Το όριο ηλικίας των ψηφοφόρων σύμφωνα με τον νέο εκλογικό κατάλογο είναι από 17 ετών και άνω.
Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και να καταβάλουν κατά ελάχιστο τρία ευρώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.