Εθνικό λάθος

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 7 Δεκέμβριος 2017, στις 18 : 42 ΜΜ Print

Εθνικό λάθος

Σε εθνικό λάθος έπεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η Ελληνική Κυβέρνηση καλώντας τον Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdogan μετά τη προκλητική συμπεριφορά του Τούρκος Προέδρου για την Ελλάδα.
Αποκάλεσε παιδάκι το Πρωθυπουργό της χώρας και συγκεκριμένα τόνισε «ο κ. Τσίπρας εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του δεν γνωρίζει καλά το Κυπριακό αλλά εγώ μπορώ να τον βοηθήσω γιατί έχω τα σχετικά έγγραφα».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στο μέγαρο Μαξίμου με θέμα τη συζήτηση των εθνικών προβλημάτων που έχουν προκύψει.
Ειδικότερα ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση να τον αφήσουν να εισχωρήσει σε θέματα που αφορούν τη χώρα και συγκεκριμένα για το θέμα της εκλογής του Μουφτή. Θέλει να εκλέγεται από την Τουρκία ενώ είναι Έλληνας υπήκοος και να μην είναι δημόσιος υπάλληλος του Ελληνικού κράτους.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας του απάντησε ότι όσο πρόκειται για Έλληνες είναι θέμα της Ελλάδας και όχι άλλης χώρας. Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει σεβασμός στα θρησκευτικά πιστεύω των Ελλήνων στην Τουρκία γιατί γίνονται λειτουργίες μουσουλμάνων στη χριστιανική εκκλησιά Αγιά Σοφία, ενώ εμείς στην Ελλάδα σεβόμαστε τη μουσουλμανική θρησκεία και δεν προχωράμε σε τέτοιες ενέργειες,
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα συνόρων συζητώντας για την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης. Όμως ο Τούρκος Πρόεδρος διευκρίνισε ότι πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη ης Λωζάνης που έχει το θέμα των συνόρων της Ελλάδας, το Κυπριακό και το ενεργειακό.
Για το Κυπριακό ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε «είμαι 43 χρονών ακόμη δεν έχει λυθεί το Κυπριακό ενώ υπήρξε παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια πλευρά. Πρέπει να βρεθεί λύση. Εμείς θέλουμε ένα ενιαίο Κυπριακό κράτος όπου να ζουν ειρηνικά οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι».
Επίσης ο Πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε το θέμα για την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι δεν είναι δίκαιη γιατί δεν δένει στην Τουρκία τους Τούρκους πραξικοπηματίες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μία δημοκρατική χώρα και δεν γίνονται βασανιστήρια στις φυλακές.
Από την πλευρά του ο κ. Τσιπρας απάντησε «Η Ελληνική Δικαιοσύνη χειρίζεται το θέμα των 8 αξιωματικών και διακριτή θέση. Είμαστε δημοκρατική χώρα».
Για τη Συνθήκη της Λωζάνης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε «Δεν κατάλαβα τι λέτε για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν θέλουμε αλλαγή. Μέσα στη Συνθήκη της Λωζάνης είναι τα σύνορά μας και η μειονότητα στη Θράκη».
Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε για την τρομοκρατία στη χώρα του και το Κουρδικό κόμμα PKK το αποκάλεσε τρομοκρατικό κίνημα.
Για τη Συνθήκη της Λωζάνης είπε ακόμα ότι μέσα στη Τουρκική μειονότητα είναι οι Πομάκοι και οι Ρομά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Πομάκοι είναι Βουλγαρικής καταγωγής τους οποίους προσηλύτισαν οι μωαμεθανοί και μόνο οι Ρομά της Θράκης είναι μωαμεθανοί.
Ακόμη αναφέρθηκαν στην τουριστική διακίνηση Τούρκων και Ελλήνων επισκεπτών στην Ελλάδα και στην Τουρκία καθώς και στη νέα τουριστική συνεργασία με την έναρξη σιδηροδρομικής ταχείας Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη και την ακτοπλοϊκή  σύνδεση Σμύρνη – Θεσσαλονίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.