Διώξεις Ισπανών κατά στελεχών κυβέρνησης Καταλωνίας

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 31 Οκτώβριος 2017, στις 10 : 02 ΠΜ Print

Διώξεις Ισπανών κατά στελεχών κυβέρνησης Καταλωνίας

Κατηγορίες απήγγειλε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 το μεσημέρι η γενική εισαγγελία της Ισπανίας κατά στελεχών της καθαιρεθείσας κυβέρνησης της Καταλωνίας και του διαλυθέντος περιφερειακού κοινοβουλίου για το άδικη της «στάσης» (εξέγερσης), καθώς την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 συμμετείχαν στην κήρυξη ανεξαρτησίας της περιφέρειας από το Βασίλειο της Ισπανίας.
Μεταξύ εκείνων στους οποίους ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας καλεί να ασκηθεί δίωξη βρίσκεται ο τέως πρόεδρος της κυβέρνησης (Τζενεραλιτάτ) της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς και καθαιρεθέντες περιφερειακοί υπουργοί.
Δίωξη θα ασκηθεί κατά και της τέως προέδρου του Κοινοβουλίου της Καταλωνίας, Κάρμε Φορκαντέλ, καθώς και κατά του τέως αντιπροέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας.
Από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 το πρωί, η κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι έχει αναλάβει την απευθείας διακυβέρνηση της Καταλωνίας, με τις περισσότερες αρμοδιότητες του προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης να έχουν εκχωρηθεί στην αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.