Διήμερη άδεια αρχιδολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 10 Νοέμβριος 2017, στις 20 : 54 ΜΜ Print

Διήμερη άδεια αρχιδολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα

«Οι Έλληνες παρακολουθούν, σοκαρισμένοι την παροχή διήμερης άδειας στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο τρομοκράτης που δεν έχει ψελλίσει έστω μια συγνώμη στις οικογένειες των 11 πολιτών που σκότωσε, θα κυκλοφορεί για 2 εικοσιτετράωρα ανάμεσά μας» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη στους Πολιτικούς Συντάκτες.
Ακόμη διευκρίνισε «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όχι μόνο δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια, αλλά σε όλες τις κατάπτυστες, για τη Δημοκρατία, δηλώσεις του έχει προειδοποιήσει ότι, αν του δοθεί η ευκαιρία, θα ξανασηκώσει το όπλο.
Δύο από τα τρία μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου της φυλακής υπάγονται στον Υπουργό της Δικαιοσύνης.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Κοντονή, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να πουν ξεκάθαρα την άποψή τους για την απαράδεκτη αυτή απόφαση».
Επίσης ανέφερε:
– Για τον κ. Καμμένο και το μεσάζοντα στην υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία
Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει Επίκαιρη Επερώτηση με τον Τομεάρχη κ. Βασίλη Κικίλια και τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. Τα ερωτήματα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας παραμένουν.
Γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε το συγκεκριμένο μεσάζοντα, ο οποίος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;
Ποιες είναι οι σχέσεις που έχει ο κ. Καμμένος με το συγκεκριμένο μεσάζοντα;
Έχει μεσολαβήσει ο συγκεκριμένος μεσάζοντας και σε άλλες υποθέσεις που αφορούν αμυντικές συμφωνίες;
Και γιατί, ενώ έπρεπε να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τη συμφωνία, μέχρι το τέλος Ιουλίου, 66.000.000 ευρώ, λόγω της επιλογής του κ. Καμμένου να επιμείνει στην παρουσία του μεσάζοντα, σήμερα 9 Νοεμβρίου, στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου έχουν εισρεύσει από αυτήν τη συμφωνία μηδέν ευρώ.
Αναμένουμε τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή, εφόσον ο κ. Καμμένος αποφασίσει να απαντήσει στην Επίκαιρη Επερώτηση των βουλευτών μας.
Στο μεσοδιάστημα μια σειρά δημοσιεύματα και αποδείξεις δείχνουν ότι όσα ισχυρίζεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχουν σχέση με την αλήθεια.
– Για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, έχει δώσει δείγματα γραφής για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο μεσοδιάστημα, όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  – ΑΝΕΛ – θυμάστε ότι εξελέγη με το σύνθημα της σεισάχθειας – άλλαξε τη νομοθεσία και σύμφωνα με απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής, εμφανίζεται να παραδέχεται ότι η προστασία που παρέχει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αυτό που η Κυβέρνηση υποστηρίζει πως διαπραγματεύτηκε, φθάνει μόλις στο 60% της προστασίας εκείνης που παρείχε το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, το πλαίσιο της Κυβέρνησης Σαμαρά.
Τώρα, σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι υπάρχει συμφωνία για πλειστηριασμούς με όριο την εμπορική αξία των 300.000 ευρώ, θέλουμε να ξέρουμε που έχει καταγραφεί αυτή η συμφωνία και ποια χαρακτηριστικά έχει;
Ρωτάμε την Κυβέρνηση να μας απαντήσει αν υπάρχει τέτοια συμφωνία πέρα από τα όσα ο ίδιος ο Υπουργός λέει σε κλειστή εσωκομματική διαδικασία.
– Για τον ΕΔΟΕΑΠ
Η Νέα Δημοκρατία λέει ναι στη λύση του προβλήματος του ΕΔΟΕΑΠ. Περιμένει από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει μια βιώσιμη και μακροχρόνια λύση για τον κλάδο. Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζουν και τα επικουρικά ταμεία και των περιφερειακών ενώσεων συντακτών. Και η λύση οφείλει να είναι συνολική.
– Ερωτήματα προς την Κυβέρνηση για τις offshore και τις καταθέσεις Υπουργών στο εξωτερικό
Επανερχόμαστε σε μια σειρά ερωτήματα που προκύπτουν από τη σιωπή της Κυβέρνησης μετά τις χθεσινές συζητήσεις που έγιναν γύρω από τη δραστηριότητα των offshore εταιρειών και ρωτάμε:
Είναι μέτοχος ή όχι offshore εταιρεία στην εφημερίδα «Αυγή», το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται ή όχι στενά με τον ειδικό στις offshore τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου;
Και μιας και μιλάμε για το τι γίνεται ακριβώς με τους λογαριασμούς στο εξωτερικό, τις οικονομικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, θα θέλαμε να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας γιατί κορυφαίοι Υπουργοί του επιλέγουν να βάλουν τις αποταμιεύσεις τους, το αποτέλεσμα των κόπων τους, τις οικονομικές τους δραστηριότητες, σε οικονομικούς κολοσσούς που έχουν έδρα το εξωτερικό;
Αναφέρω την εταιρεία Black Rock, την JP Morgan και μια σειρά χρηματοοικονομικούς κολοσσούς. Γιατί ο Υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής επιλέγουν ως προορισμό των καταθέσεών τους και των μετοχών τους το εξωτερικό;
–  Έχω απαντήσει σε ό,τι αφορά την καθ’ όλα νόμιμη δραστηριότητα της συζύγου του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό, η οποία νόμιμη δραστηριότητα έκλεισε το 2012.
– Τα ερωτήματα που τίθενται προς την Κυβέρνηση αφορούν τα πρόσωπα των Υπουργών, αφορούν επίσης την εμπλοκή της «Αυγής» με το ιδιοκτησιακό καθεστώς εταιρίας off shore. Αφορούν, επίσης, την εικόνα που όλοι γνωρίζετε της στενής συνεργασίας του κ. Παππά με τον ειδικευμένο στις off shore δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου.
– Για τη διανομή του υπερπλεονάσματος
Να φέρει η Κυβέρνηση την πρότασή της στη Βουλή για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και να τη δούμε.
Αυτό που, σε κάθε περίπτωση λέμε, είναι ότι η δική μας κατεύθυνση έχει τους εξής άξονες:
Πρώτος άξονας. Οι μακροχρόνια άνεργοι. Σε εκείνους προορίζεται εφάπαξ βοήθημα.
Δεύτερος άξονας. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι, όμως, σημαντικότερο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε εκείνους που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, άρα και μικρότερη περιουσία από εκείνους που έχουν υψηλότερα εισοδήματα και άρα και πολύ μεγαλύτερη περιουσία. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να προτείνει την κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Τρίτον, η αποπληρωμή ή μερική αποπληρωμή – διότι τόσα που έχουν συσσωρευτεί είναι πάρα πολλά, είναι ογκώδη – χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, η πρότασή μας έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το υπερπλεόνασμα – το επαναλαμβάνω – είναι προϊόν υπερφορολόγησης, είναι προϊόν μέτρων μιας απόδοσης και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό είναι προϊόν στάσης πληρωμών του Δημοσίου. Είναι ανάγκη ένα μέρος αυτού να αναδιανεμηθεί με βάση τα κριτήρια που ήδη έχουμε προτείνει.
– Για τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Οι εξηγήσεις που έχει δώσει ο κ. Αυγενάκης μέχρι τώρα είναι πληρέστατες.
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρέμβουμε σε επιλογές και αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, προφανές ότι αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη την ίδια ταχύτητα και την ίδια ευαισθησία για δημοσιεύματα που αφορούν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τα οποία εμφανώς έχουν οσμή σκανδάλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.