Δημιουργία νέων Νατοϊκών στρατιωτικών διοικήσεων Ευρώπης

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 9 Νοέμβριος 2017, στις 13 : 14 ΜΜ Print

Δημιουργία νέων Νατοϊκών στρατιωτικών διοικήσεων Ευρώπης

Στη δημιουργία δύο νέων στρατιωτικών διοικήσεων για την προστασία της Ευρώπης στην περίπτωση μιας σύγκρουσης με την Ρωσία, ανοίγοντας τον δρόμο για την μεγαλύτερη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εδώ και δεκαετίες, συμφώνησαν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
«Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την υπερατλαντική συμμαχία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.«Αφορά το πώς να μετακινούμε δυνάμεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πώς να μετακινούμε δυνάμεις στην Ευρώπη». Οι δαπάνες δεν πρόκειται να συζητηθούν έως το 2018, αλλά οι νέες δύο περιφερειακές βάσεις συγκεντρώνουν ευρύτερη στήριξη.
Η Γερμανία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τη διοίκηση υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως ανέφεραν διπλωμάτες, με δεδομένη την στρατηγική της τοποθεσία, επιτρέποντας την ταχεία μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού σε περίπτωση μιας πολεμικής σύρραξης.
Ναυτικές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μπορεί να φιλοξενήσουν το ατλαντικό αρχηγείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση μέχρι στιγμής. Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν επίσης την χορήγηση όπλων κυβερνοπολέμου σε ανώτατους διοικητές για την χρήση τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές, ανέφεραν αξιωματούχοι, επιτρέποντας ενδεχομένως για πρώτη φορά στη Συμμαχία να δρα ενάντια σε χάκερς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.