Γαλλική ενίσχυση Ελληνικής Αναπτυξιακής τράπεζας

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 7 Σεπτέμβριος 2017, στις 21 : 42 ΜΜ Print

Γαλλική ενίσχυση Ελληνικής Αναπτυξιακής τράπεζας

«Το ΔΝΤ δεν είναι σωστό να επιτηρεί ευρωπαϊκά προγράμματα. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών. Ελπίζω από τον Ιανουάριο του 2018 να βρεθεί τρόπος να ενδυναμωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για να οδηγηθεί στην ελάφρυνση του χρέους.» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη τύπου στο Μαξίμου που δώθηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Ακόμη τόνισε «η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και για να στηρίξουμε την Ελλάδα πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις και το eurogroup να πάρει μέτρα για την αφομοίωση του χρέους το 2018. Επίσης θα ενισχυθεί η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα από την γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα».
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε «συζητήσαμε με τον Εμμανουέλ Μακρόν για τις περιφερειακές εξελίξεις και την ανάπτυξη του ρόλου της Ευρώπης σε αυτές. Η Τουρκία πρέπει να έχει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και η θετική αντζέτα για την εισοδό της στην Ευρώπη θα έχει ιδιαίτερη αξία και για τον τουρκικό λαό.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.