Βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 30 Δεκέμβριος 2017, στις 11 : 10 ΠΜ Print

Βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία

Στις 4 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι  βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία. Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, προχώρησε στη διάλυση των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου, Βουλής και Γερουσίας.
Η απερχόμενη κυβέρνηση είχε συγκροτηθεί με κύριο άξονα το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και με τη στήριξη δυνάμεων του Κέντρου, που είχε κατέλθει στις εκλογές του 2013 υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, καθώς και μικρού τμήματος της Κεντροδεξιάς, υπό τον Αντζελίνο Αλφάνο. Πρωθυπουργοί της διετέλεσαν κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2013-2018 οι Ενρίκο Λέτα, Ματέο Ρέντσι (νυν γραμματέας και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος) και Πάολο Τζεντιλόνι. Η κυβέρνηση συνεργασίας προσπάθησε να αλλάξει να αναθεωρήσει το σύνταγμα αποδυναμώνοντας τη Γερουσία και διευκολύνοντας τη συγκρότηση πλειοψηφίας στη Βουλή, ώστε να υπάρχουν σταθερές μονοκομματικές κυβερνήσεις, ωστόσο ο Ματέο Ρέντσι ηττήθηκε σε σχετικό δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο του 2016, παραιτούμενος στη συνέχεια από την πρωθυπουργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.