Αύξηση προσφυγικών ροών

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 22 Οκτώβριος 2017, στις 11 : 56 ΠΜ Print

Αύξηση προσφυγικών ροών

«Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί εκ νέου αύξηση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση και τον εγκλωβισμό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Λέσβου και της Σάμου, όπου εκτιμάται ότι την τρέχουσα περίοδο βρίσκονται πάνω από 5000 και 3000 αιτούντες άσυλο αντίστοιχα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου.
Επίσης υπογραμμίζεται «Παρά τις διακηρύξεις για την «επιτυχία» της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να στοιβάζονται σε καταυλισμούς με δυνατότητα χωρητικότητας μικρότερη του 1/3 του πληθυσμού, με προβλήματα υδροδότησης, στήνοντας αυτοσχέδια αντίσκηνα και αναμένοντας την εξέλιξη του αιτήματος ασύλου τους, έκθετοι σε έντονα καιρικά φαινόμενα συνθήκες και σε συνθήκες, όπου δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βιολογικές τους ανάγκες. Οι δομές υποδοχής εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς, οι υπηρεσίες που παρέχονται εξακολουθούν να ανατίθενται κυρίως σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και όχι σε δημόσιους φορείς, ενώ οι εργαζόμενοι σχεδόν στο σύνολό τους εργάζονται υπό όρους εργασιακής επισφάλειας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.