Αυστηρότεροι έλεγχοι συνόρων ΕΕ

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 6 Δεκέμβριος 2017, στις 12 : 28 ΜΜ Print

Αυστηρότεροι έλεγχοι συνόρων ΕΕ

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα εισιτήρια που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ υποστηρίζονται από τις επιτροπές «Πολιτικές Ελευθερίες και Οικονομικές Υποθέσεις».
Οι νέοι κανόνες καταργούν τον Πρώτο Κανονισμό Ελέγχου Μετρητών (CCR) από το 2005, ο οποίος απαιτεί από τα άτομα να δηλώνουν ποσά άνω των 10.000 € όταν εγκαταλείπουν ή εισέρχονται στην ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές θέλουν να κλείσουν τα κενά που εκμεταλλεύονται οι εγκληματίες, όπως οι διαφορετικές κυρώσεις σε διάφορα κράτη μέλη, οι οποίες ταξιδεύουν με ποσά λίγο κάτω από το όριο δήλωσης ή χρησιμοποιώντας μέσα μεταφοράς αξίας τα οποία δεν καλύπτονται από τους ισχύοντες κανόνες.
Για να αποφευχθεί η επανένταξή τους στην οικονομία ή τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων, οι βουλευτές συμφώνησαν:
• να διευρύνουν τον ορισμό των «μετρητών» για να συμπεριλάβουν τον χρυσό, τις πολύτιμες πέτρες και τα μέταλλα, καθώς και τις ανώνυμες κάρτες ηλεκτρονικής προεξόφλησης,
• να επιτρέψουν στις αρχές να κατακρατήσουν προσωρινά μετρητά κάτω από το κατώτατο όριο των 10.000 ευρώ, εάν υπάρχει υποψία εγκληματικής δραστηριότητας και
• καθιστούν υποχρεωτική την αποκάλυψη «ασυνόδευτων» μετρητών που αποστέλλονται με φορτίο.
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει νομοθετικές προτάσεις για τη σύγκλιση των κυρώσεων ελέγχου των μετρητών στα κράτη μέλη και να μελετήσει τη δυνατότητα ίδρυσης μιας Μονάδας Χρηματοοικονομικής Ευφυΐας της Ένωσης έως το 2019.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017  με 55 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 4 αποχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.