«Αστικές καινοτόμες δράσεις»

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 13 Οκτώβριος 2017, στις 09 : 19 ΠΜ Print

«Αστικές καινοτόμες δράσεις»

Σύνολο 16 πόλεις επιλέχθηκαν για χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ, ανάμεσά τους και δύο από την Ελλάδα. Αναλυτικά οι πόλεις είναι οι εξής: στην κατηγορία «κυκλική οικονομία»: Ηράκλειο (EL), Αμβέρσα (BE), Kerkrade (NL), Lappeenranta (FI), Λιουμπλιάνα (SI), Μάριμπορ (SI), Sevran (FR) και Μπέλεθ-Μάλαγα (ES)• για την ένταξη των μεταναστών: Αθήνα (EL), Κόβεντρι (UK) και Fuenlabrada (ES)• για την αστική κινητικότητα: Albertslund (DK), Γάνδη (BE), Lahti (FI), Szeged (HU) και Τουλούζη (FR). Έχουν πλέον μια τριετία στη διάθεσή  τους για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Κορίνα Κρέτσου σχολίασε: «Οι πόλεις μας αποτελούν κινητήρια δύναμη της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην Ευρώπη αλλά αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις – κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές.  Οι Αστικές καινοτόμες δράσεις βασίζονται στην επινοητικότητα των πόλεών μας και τους δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την πείρα τους με ολόκληρη την Ευρώπη.»
Όσον αφορά δε στις ελληνικές επιτυχίες, η Επίτροπος Κρέτσου δήλωσε: «Συγχαίρω την Αθήνα και το Ηράκλειο που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αστικές καινοτόμες δράσεις». Θα λάβουν την απαιτούμενη στήριξη για να υλοποιήσουν πρωτοποριακά έργα που θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Τους καλώ να μοιραστούν την πείρα και τις βέλτιστες πρακτικές τους με άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – πράγμα που συνάδει με τη φιλοσοφία των «Αστικών καινοτόμων δράσεων».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.