Απομάκρυνση έδρας Ισπανικής Τράπεζας από Καταλωνία

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 6 Οκτώβριος 2017, στις 11 : 11 ΠΜ Print

Απομάκρυνση έδρας Ισπανικής Τράπεζας από Καταλωνία

Την απομάκρυνση της εταιρικής της βάσης από την Καταλονία και τη μεταφορά της στο Αλικάντε ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell.
Η απόφαση της Banco de Sabadell -πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία- ήρθε μετά από τη ραγδαία πτώση των μετοχών της, στον απόηχο του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Πέρα από τη Banco de Sabadell, και η τράπεζα CaixaBank -η μεγαλύτερη στην Καταλωνία και τρίτη στην Ισπανία- θα εξετάσει την Παρασκευή στο διοικητικό της συμβούλιο το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της.
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις στην περιοχή εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς το καταλανικό κοινοβούλιο εξετάζει να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.
Ο μεγαλύτερος φόβος των τραπεζών της Καταλωνίας είναι να βρεθούν εκτός Ευρωζώνης στην περίπτωση μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.