Αποκαλύψεις για σκάνδαλο Καμμένου

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 13 Νοέμβριος 2017, στις 00 : 43 ΠΜ Print

Αποκαλύψεις για σκάνδαλο Καμμένου

«Αποκαλύψαμε δυο πράγματα. Πρώτον ότι το έγγραφο που έδωσε ο Υπουργός στη δημοσιότητα αφορά άλλο οπλικό σύστημα. Τις αμερικανικές βόμβες ΜΚ82 και όχι τα βλήματα 105 χιλιοστών.
Και δεύτερον ότι φέρεται ο συγκεκριμένος ιδιώτης να εκπροσωπεί και άλλη χώρα, την Ιορδανία και βλέπουμε» επισήμανε σε συνέντευξη τύπου ο Τομεάρχης Άμυνας κ. Βασίλης Κικίλιας μεπαρουσία της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Σπυράκη και του Τομεάρχη Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.
Συγκεκριμένα η κ. Μ. Σπυράκη τόνισε: Καλέσαμε τη συνέντευξη Τύπου για το θέμα της σύμβασης πώλησης 300.000 βλημάτων συνολικού ύψους 66 εκ. ευρώ από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.
Σήμερα, ρωτάμε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για ποιο λόγο συνεχίζει και καλύπτει αυτό το εξόφθαλμο προκλητικό σκάνδαλο. Ποια είναι η θέση του Υπουργού Εξωτερικών για το θέμα; Γνώριζε ή όχι την επίσημη αλληλογραφία σύμφωνα με την οποία οι προξενικές Αρχές προειδοποιούν ότι ο κ. Β. Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία;
Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει ζημιά του ελληνικού Δημοσίου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα επιδείξει την ευαισθησία που αρμόζει στην υπόθεση.
Είδατε από τον κ. Κικίλια το έγγραφο  σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να εκπροσωπεί τον ίδιο μήνα το Βασίλειο της Ιορδανίας. Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία; Την Ιορδανία; Ή και κάποια άλλη χώρα; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο;
Είναι προφανές ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει στενότερες σχέσεις με τον κ. Καμμένο από ό,τι έχει με τα Κράτη που εκπροσωπεί.
Έγινε ή όχι η έρευνα για το αν ο κ. Β. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας; Υπάρχει συγκεκριμένη αλληλογραφία με τις προξενικές Αρχές που προειδοποιεί από την πλευρά του ο πρόξενος στη Σαουδική Αραβία ότι δεν εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Έχει κάνει και άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο;
Σήμερα παρουσίασε, αντί του εγγράφου για τα βλήματα για τα οποία γίνεται συζήτηση, ένα άλλο έγγραφο, προκείμενου να δημιουργήσει σύγχυση. Το έγγραφο αφορά στην πώληση πολεμικού υλικού που χρειάζεται άδεια από τις Η.Π.Α. προκειμένου να γίνει μεταπώληση. Είναι σε γνώση των Η.Π.Α. ότι υπάρχει κάτι τέτοιο;
Έχει υπογράψει και άλλες συμφωνίες με τον κ. Παπαδόπουλο ο κ. Καμμένος;
Το Υπουργείο Εξωτερικών – επιμένουμε – τι σχέση έχει με το θέμα; Σήμερα ο κ. Καμμένος απαξίωσε τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία με τον επιχείρημα ότι φωτογραφίζεται με καμήλες.
Ισχυρίστηκε ότι εμπιστεύεται μόνο τον στρατιωτικό ακόλουθο στο προξενείο. Θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι η άποψη του κ. Κοτζιά. Αν είχε ενημερωθεί ο κ. Κοτζιάς από την επίσημη αλληλογραφία στο Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία γίνεται σαφές ότι ο κ. Β. Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα το οποίο τελικά απευθύνεται στον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα όπως το θέσαμε από την αρχή.
Από την πλευρά του ο κ. Β. Κικίλιας ανέφερε: Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο, πάρα πολύ σοβαρό, θέμα μας απασχολεί όλους – και την ελληνική κοινωνία – και δεν έχει τέλος. Θέλω να σας ενημερώσω για το εξής.
Ο κ. Καμμένος επικαλείται πληρεξουσιότητα, με ένα έγγραφο αμφιβόλου προελεύσεως το οποίο αφορά ένα άλλο οπλικό σύστημα. Έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο για να δικαιολογήσει την πληρεξουσιότητα για τα βλήματα των 105 χιλιοστών, ενώ το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται στις βόμβες ΜΚ82 αμερικανικής προελεύσεως.
Επαναλαμβάνω: Προκειμένου να μπορέσει να δικαιολογηθεί για τα αδικαιολόγητα, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο για άλλα οπλικά συστήματα έναντι αυτών που θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις.
Θα θέλαμε επίσης, να σας αποκαλύψουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος, μεσάζοντας, φορέας ή όπως θέλει να αποκαλείται εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας.
Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει – και φαίνεται – ότι εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας, προκειμένου να πουλήσει τα ίδια όπλα. Τα ερωτήματα είναι καίρια. Και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε επιτέλους, απαντήσεις.
Ρωτάμε ευθέως τον κ. Καμμένο: Ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί για τα ίδια όπλα το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και κάποια άλλη χώρα;
Και γιατί ακόμα δεν έχουμε απάντηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την επίκαιρη ερώτηση που έχουμε καταθέσει  και θέτει όλα τα ερωτήματα; Πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε κρυφτό.
Επίσης ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε: Όπως ξέρετε πήγα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσω από την ανώτατη εισαγγελική Αρχή της χώρας να διερευνήσει αυτή την πολύ περίεργη υπόθεση. Όπως γίνεται αυτή την ώρα από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, που ερευνά ως προς τα εμπλεκόμενα στρατιωτικά πρόσωπα.
Σήμερα, ημέρα επιστροφής της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από το εξωτερικό – διότι προχθές έλειπε – ενημερώσαμε αυτόν που την αναπλήρωνε τον Αντιεισαγγελέα υπηρεσίας.
Ζητούμε και περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα ανακλαστικά που αρμόζουν στην περίσταση αυτή για να ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος. Πρόκειται για μια υπόθεση μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως έχω ήδη δηλώσει. Και, σε τελική ανάλυση, αφορά εξοπλισμούς, μεσάζοντες και πώληση όπλων.
Θεωρούμε ότι χρέος της Δικαιοσύνης, αυτή την ώρα, είναι να ξεκινήσει τη διερεύνηση της.
Το ζήτημα της γνησιότητας ή της νομιμότητας , αν θέλετε της νόμιμης χρήσης εγγράφων είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όταν δηλώνεις ότι πουλάς σφαίρες μέσω πληρεξουσίου και για να δικαιολογήσεις τη νομιμοποίηση των πληρεξούσιων εμφανίζεις ένα έγγραφο πώλησης βομβών και όχι σφαιρών, τότε προφανώς υπάρχει θέμα, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί, χθες. Η Δικαιοσύνη μπορεί να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά. Μας το είχε αποδείξει και προσφάτως. Ας επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά στη διερεύνηση των υποθέσεων και εδώ. Γιατί η υπόθεση αυτή – με συγχωρείτε κάνω μια προσωπική εκτίμηση – είναι πολύ πιο σοβαρή και μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος από οποιασδήποτε άλλες με τις οποίες έχει καταπιαστεί στο πρόσφατο παρελθόν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.