Απεργία ναυτεργατών

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 11 Ιανουάριος 2018, στις 18 : 12 ΜΜ Print

Απεργία ναυτεργατών

«Πρόκληση αποτελεί για τους ναυτεργάτες παραμονές της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Παρασκευή 12 Γενάρη, να καλεί  σε σύσκεψη ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής την Ε.Ε της ΠΝΟ» καταγγέλουν σε κοινή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν.» «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ.
Ακόμη επισημαίνεται «Καταγγέλλουμε τους στημένους διαλόγους κενού περιεχομένου και τις δεσμεύσεις του υπουργού Ναυτιλίας που θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά όπως και στο παρελθόν μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο, καλλιεργώντας συγχύσεις και αυταπάτες.
Για πόσους μήνες ακόμα οι ναυτεργάτες μετά την εφαρμογή του ν.4387 τον Μάη 2016 θα παίρνουν προσωρινή σύνταξη από 384 έως 721 ευρώ, ενώ θα πληρώνουν για ασφαλιστικές εισφορές  μέχρι και 2400 ευρώ μηνιαίως και φορολογία στο 24% των αποδοχών τους;;;
Η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί τον κατώτερο μισθό, δεν επαναφέρει με νομοθετική κατοχύρωση την ΕΓΣΣΕ, με κατώτερο βασικό μισθό τα 751 ευρώ, με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ γνωρίζουν τα οξυμμένα προβλήματα που έχουν αναδειχτεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα που αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών νόμων και μνημονίων και αιχμή είναι το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.
Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην οργάνωση και περιφρούρησης της απεργία, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων.
Απεργιακή προσυγκέντρωση στον Πειραιά την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 06:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΡΓΑΣΙΑ , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.