Απεξάρτηση Τράπεζας Πειραιώς από ELA

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 15 Δεκέμβριος 2017, στις 09 : 22 ΠΜ Print

Απεξάρτηση Τράπεζας Πειραιώς από ELA

Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα απεξαρτηθεί πλήρως από τον δανεισμό του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) μέχρι τα τέλη του 2018, εξέφρασε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.
«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε την έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε στο να τη μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου. Ο ίδιος εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι το 2018 αναμένεται να είναι «ένα καλό έτος».
«Περιμένω ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, περιμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των τραπεζών», δήλωσε ο κ. Μεγάλου.
«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα φέρει επίσης περισσότερες καταθέσεις στην εγχώρια αγορά», ανέφερε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας ότι σταδιακά επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
«Βρισκόμαστε στη σωστή τροχιά, στην καλύτερη τροχιά από το ξέσπασμα της κρίσης: δεν μπορεί να επιδεινωθεί η κατάσταση, μόνο να βελτιωθεί», είπε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.