Ανομία

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 3 Νοέμβριος 2017, στις 10 : 15 ΠΜ Print

Ανομία

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας. Καθημερινά απειλείται ο απλός, ο πιο αδύναμος πολίτης. Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα, αύριο στη Βουλή, να έρθει και να απολογηθεί γι’ αυτές. Υπάρχουν μια σειρά θέματα επί των οποίων ο κ. Τσίπρας καλείται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 να απολογηθεί στη Βουλή. Υπάρχουν βασικά θέματα ανομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις που βασίζονται στο γεγονός ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα αυτήν την ώρα – με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου – είναι ελεύθεροι. Υπάρχει μια δραστηριότητα ανομίας η οποία πρέπει να σταματήσει.
Έχουμε υπόψη μας και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη, όπου οι αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί. Όπως έχουμε υπόψη μας και το περιστατικό της συνταξιούχου, που «σιδέρωσαν» κρατούμενοι που βρέθηκαν ελεύθεροι από το νόμο Παρασκευόπουλου. Οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα κάθε μέρα στις πόλεις και στην ύπαιθρο» επισήμανε στους πολιτικούς συντάκτες η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ.Μαρία Σπυράκη.
Για την ομολογία Χουλιαράκη ότι συνειδητά η Κυβέρνηση επιβαρύνει τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους υπογράμμισε:
Θα ήθελα να σχολιάσω μια δήλωση του κ. Χουλιαράκη. Επιτέλους, η Κυβέρνηση είπε και σε κάτι αλήθεια. Ο κ. Χουλιαράκης είπε επί λέξει: «Ήταν συνειδητή η επιλογή μας να επιβαρύνουμε κυρίως τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους της μεσαίας τάξης και τους ελεύθερους επαγγελματίες».
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Μπορεί, όμως, να αρχίσει ας πούμε από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, με τον οποίον παραδόξως ουδείς ασχολείται.
Για τη Siemens και τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη τόνισε:
Στο κομμάτι της Siemens, κατανοούμε την απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να επαναλαμβάνει πληκτικά, τα τελευταία 9 χρόνια, τη συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη. Όμως, θα ήθελα να διαβάσω από την κατάθεση της κυρίας Τσακάλου επί λέξει: «Τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης». Και, όπως ξέρετε, η κυρία Τσακάλου ήταν υποψήφια του ΛΑΟΣ. Αλλά και μιας και μιλάμε για τη Siemens, θα ήθελα απλώς να ρωτήσω εάν γνωρίζετε αν έχει προωθήσει η Κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και με τι τον αντικατέστησε.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κ. Αυγενάκη, είναι νομίζω σαφές ότι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος έχει προαναγγείλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ συχνά στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το υπερπλεόνασμα υπογράμμισε:
Το υπερπλεόνασμα είναι ένα προϊόν υπερφορολόγησης, ένα προϊόν στάσης πληρωμών, ένα προϊόν μέτρων μιας απόδοσης. Όμως, εφόσον υπάρχει το υπερπλεόνασμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κ.Ο. καθόρισε σαφώς την πρότασή μας. Η πρότασή μας – επαναλαμβάνω επί λέξει αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης – έχει ως εξής:  «Εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ. Και έκπτωση σε όλους τους πολίτες  που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ».  Η Νέα Δημοκρατία – το προαναγγέλλω αυτό σήμερα – αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το θέμα αυτό και καλεί την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί. Συμφωνεί ή διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους;
Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Λέμε ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί σε όλους. Από εκεί και πέρα, τα χαρακτηριστικά αυτής της πρωτοβουλίας θα τα δείτε όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει πρωτοβουλία. Το ερώτημα που θέτουμε προς την Κυβέρνηση είναι αν συμφωνεί ή όχι με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Για τη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων σε συμπολίτες μας με χρόνια σοβαρές παθήσεις διευκρίνισε:
Είναι σαφές ότι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως κοστολογημένη, είναι απολύτως μελετημένη και κυρίως είναι απαραίτητη για τους ανθρώπους που υποφέρουν και δεν τυγχάνουν φροντίδας. Χαιρόμαστε που το Υπουργείο Υγείας παραδέχεται πως είναι μια πρόταση, που θα αντιμετωπίσει το πολύ μεγάλο πρόβλημα μου αντιμετωπίζουν σήμερα οι καρκινοπαθείς.
Όσο για αυτά που υποστηρίζει ο αρμόδιος Υπουργός, ο ίδιος παραδέχεται ότι αυτό συμβαίνει μόνο από ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Από ένα. Εμείς μιλάμε για μια κατάσταση που θα αφορά όλους. Όχι μόνο τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και δίνουν τη μάχη κατά της νόσου, αλλά και τα πρόσωπα τα οποία έχουν ειδικά προβλήματα.
Επίσης για τον κ. Μουζάλα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια είπε:
Γίνεται σοβαρή κριτική για τις επιδόσεις του κ. Μουζάλα. Και αυτό όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από την Κομισιόν, από τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο τον κ. Τίμερμανς, ο οποίος, στην πραγματικότητα – όπως και ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο αρμόδιος Τομεάρχης – έθεσε μια απλή και αμείλικτη ερώτηση: Γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Είναι μια ερώτηση που ακόμα δεν έχει απαντηθεί από την Κυβέρνηση.
Ακόμη για τις δηλώσεις του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα επισήμανε:
Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε χθες στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο των δηλώσεών του, οι οποίες είναι σε προφανή αναντιστοιχία με τον τίτλο σχετικού δημοσιεύματος. Ο κ. Τζιτζικώστας έχει δώσει αυτές τις δηλώσεις του αναλυτικά, υπάρχουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και παντού, αν ανατρέξετε σε αυτές θα δείτε το ακριβές περιεχόμενό τους.
Για την αδειοδότηση των καναλιών υπογράμμισε:
Είναι απαραίτητο όλοι οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι όσοι θέλουν να έχουν άδεια καναλάρχη θα πρέπει πρώτα, κυρίως, πρωτίστως, προληπτικά, να μας παρουσιάσουν την προέλευση των χρημάτων τους.
Παράλληλα μίλησε για εικόνες τριτοκοσμικής της χώρας «Από χθες, ο κ. Κώστας Καραμανλής, ο αρμόδιος Τομεάρχης, παρουσίασε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το χάος στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό. Είναι πράγματι μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας και όχι χώρας που ανήκει στην Ε.Ε. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης προσβάλλει κυρίως τους πιο αδύναμους πολίτες, γιατί είναι εκείνοι οι οποίοι στέκονται στις ουρές και περιμένουν να πάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο προκειμένου να μετακινηθούν. Η ευθύνη για το χειρισμό ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση».
Τέλος ανέφερε τον  στόχο της Νέας Δημοκρατίας που είναι η εκρίζωση της φτώχειας «Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό Κόμμα, που βασικό της πολιτικό άξονα έχει την εκρίζωση της φτώχειας. Η εκρίζωση της φτώχειας έρχεται μέσα από τη στήριξη των πλέον αδύναμων. Είμαστε το Κόμμα που θέσπισε στην Ελλάδα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως ξέρετε. Και ήδη χθες ο κ. Μητσοτάκης, από τα Ιωάννινα, μίλησε για μια συνολική δαπάνη 1 δις σε ό,τι αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Όμως, δεν πιστεύουμε ότι η εκρίζωση της φτώχειας γίνεται με επιδόματα. Πιστεύουμε ότι η εκρίζωση της φτώχειας γίνεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θέσεων εργασίας βιώσιμων. Θέσεων εργασίας με καλό μισθό. Θέσεων εργασίας που θα αφορούν σε όλους τους πολίτες με δεξιότητες και μόρφωση. Και σε όλους τους πολίτες που θέλουν να μετεκπαιδευτούν και να μπουν στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμά μας το παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος και σας παραπέμπω σε αυτό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.