Ανατροπή

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 12 Μάιος 2017, στις 14 : 33 ΜΜ Print

Ανατροπή

«Η ανατροπή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους του ΟΤΑ (αντισυνταγματικές οι συμβάσεις) των δυσμενών επιπτώσεων της απόφασης αυτής περνά μόνο από ένα δρόμο. Την οριστική εγκατάλειψη των ξεπερασμένων παλαιοκομματικών πρακτικών που κάνουν τους εργαζόμενους ομήρους στα χέρια των κυβερνήσεων και στην αυστηρή τήρηση των σχετικών προβλέψεων του Συντάγματος, του οποίου ο κ. Τσίπρας κάποτε φιλοδοξούσε να είναι κάθε λέξη του, αλλά πλέον φαίνεται να το αγνοεί πλήρως» επισήμανε σε συνέντευξη στην «Δέσμευση» ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.
Ερ. Τα αντίμετρα θα ψηφισθούν; Να αιτιολογηθούν οι λόγοι.
Απ. Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και όχι να κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Τα δήθεν αντίμετρα που αποτελούν δημιούργημα της προπαγάνδας της Κυβέρνησης, προϋποθέτουν μέτρα. Σκληρά μέτρα λιτότητας. Η Κυβέρνηση αφού για πολλούς μήνες προσποιήθηκε πως διαπραγματευόταν βύθιζε τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα. Τελικά μας επιβάλει ένα 4ο διαρκές Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) για πολλά χρόνια.
Με νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δις ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκ ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων. Και όλα αυτά χωρίς να έχουμε πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου, που περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες 53 σελίδες. Τα δήθεν αντίμετρα που λαϊκίζοντας για άλλη μια φορά θα φέρει σε ξεχωριστά άρθρα του νομοσχεδίου είναι εντελώς υποθετικά, σε αντίθεση με τα μέτρα λιτότητας, και σε κάθε περίπτωση αφορούν αποκλειστικά το υπερβάλλον ποσοστό επίτευξης των στόχων.
Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει οι ασφαλισμένοι, οι φορολογούμενοι οι κοινωνικά αδύναμοι συμπολίτες μας να εισφέρουν και την τελευταία ικμάδα του κόπου τους. Κι όλα αυτά για να τους προσφέρει ύστερα η κυβέρνηση ως αντίδωρο τα δήθεν αντίμετρά της. Κανείς πια δεν έχει εμπιστοσύνη στους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο και στους Υπουργούς τους. Έχουν απολέσει και το τελευταίο «φύλο συκής» και το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας.
Ερ. Ποιά η θέση σας για την μείωση των συντάξεων;
Απ. Το ζήτημα της συνεχούς περικοπής των συντάξεων, αποτελεί την επιτομή της αποτυχίας αλλά και του λαϊκισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο των ελλήνων πολιτών υποσχόμενος ανερυθρίαστα την καταβολή της 13ης σύνταξης και αυτό που έκανε ήταν να περικόψει πάνω από 13 φορές μέχρι σήμερα τις συντάξεις. Με την «πρώτη φορά αριστερά» έχουμε κατά μέσο όρο τουλάχιστον μια περικοπή των συντάξεων ανά δίμηνο. Η απάντησή μας στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι πλειοδοσία υποσχέσεων και λαϊκισμού. Από τη μια πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καμία περαιτέρω μείωση των συντάξεων που είναι καταστροφική τόσο για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, όσο και για την πραγματική οικονομία. Η λύση βρίσκεται στην άμεση αλλαγή πολιτικής που θα ξαναφέρει την αξιοπιστία στην ελληνική οικονομία. Μια προοδευτική πολιτική που θα υιοθετήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μπορεί να τροφοδοτήσει με ρευστότητα το ασφαλιστικό σύστημα και να δημιουργήσει μια υγιή σχέση εργαζομένων – συνταξιούχων. Φυσικά στο ζήτημα αυτό επιδρούν και άλλοι παράγοντες μεταξύ των οποίων και το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και για το οποίο η Δημοκρατική Συμπαράταξη έλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Με πρόταση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Βουλή θα συσταθεί ειδική διακομματική επιτροπή για το μεγάλο θέμα του δημογραφικού και της στήριξη της οικογένειας.
Ερ. Ποιά η θέση σας για την αύξηση των ασφαλίστρων;
Απ. Με το 3ο μνημόνιο  και το ν. 4387/2016 του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του κ. Κατρούγκαλου, επιβλήθηκε ένα ληστρικό  σύστημα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τα μεσαία εισοδήματα, που ταυτόχρονα υποφέρουν από την υπερφορολόγηση.
Με το 4ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Τσακαλώτος  αντί να διορθώσουν το σύστημα δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών,  επιβάλουν νέα αύξηση σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους ακόμη και αγρότες, όχι μόνο για τα μεσαία αλλά και για τα χαμηλά εισοδήματα.
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι, την ώρα που επιβάλουν εισφορές μέχρι 38% στα μικτά κέρδη, επικαλούνται δήθεν μείωση 15% (μόνο για το 2018). Πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό που καταστρέφει την πραγματική οικονομία.
Ερ. Πώς θα ανατραπεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους του ΟΤΑ;
Απ. Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους εκθέτει απόλυτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεν κρίνονται αντισυνταγματικές μόνο οι παρατάσεις των συμβάσεων, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να πληρωθούν όσοι παρέχουν ήδη έργο στο πλαίσιο των παρατάσεων, αλλά δυστυχώς και τα ήδη δεδουλευμένα.
Η Κυβερνητική διγλωσσία που υπόσχεται ταυτόχρονα πέτσινους διορισμούς στους ανέργους και μονιμοποιήσεις στους συμβασιούχους, εμπαίζοντας και τους δύο αποτελεί  την πλήρη αποκάλυψη του παλαιοκομματισμού και του λαϊκισμού της Κυβέρνησης.
Επιπλέον, τα Κυβερνητικά αυτά παιχνίδια με τους συμβασιούχους και τους ανέργους ακυρώνουν απολύτως τις διακηρύξεις περί νέων πολιτικών ηθών και αποδεικνύουν ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φάρσα.
Η ανατροπή των δυσμενών επιπτώσεων της απόφασης αυτής περνά μόνο από ένα δρόμο. Την οριστική εγκατάλειψη των ξεπερασμένων παλαιοκομματικών πρακτικών που κάνουν τους εργαζόμενους ομήρους στα χέρια των κυβερνήσεων και στην αυστηρή τήρηση των σχετικών προβλέψεων του Συντάγματος, του οποίου ο κ. Τσίπρας κάποτε φιλοδοξούσε να είναι κάθε λέξη του, αλλά πλέον φαίνεται να το αγνοεί πλήρως.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου το 1961. Πατέρας του ο Μικρασιάτης Αλέξανδρος Κεγκέρογλου και μητέρα του η Χρυσή Ταμπακάκη, από την Παναγιά Πεδιάδος.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μουρτζάκη από το Καστέλλι και έχουν δυο παιδιά τον Αλέξανδρο 21 ετών και το Νικόλα 17 ετών.
Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κυβερνητική θητεία
Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τις περίοδους 2010-2011 και 2013-2014 με κύρια ευθύνη στον τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας.
Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα
• Από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι και σήμερα είναι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
• Εκλέχτηκε πρώτη φορά Βουλευτής Ηρακλείου το 2004 και επανεκλέχθηκε πρώτος το 2007, το 2009, το 2012 τον Μάιο και στις επαναληπτικές του Ιουνίου καθώς και το 2015 τον Ιανουάριο και στις επαναληπτικές του Σεπτέμβρη.
• Έχει διατελέσει μέλος των Διαρκών Επιτροπών του Κοινοβουλίου:
– Παραγωγής και Εμπορίου
– Μορφωτικών Υποθέσεων
– Κοινωνικών Υποθέσεων
– Οικονομικών
• Αναπληρωτής Γραμματέας του ΚΤΕ Ανάπτυξης 2004-2007 και Γραμματέας του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης 2009-2010.
• Μέλος των ΚΤΕ: Αγροτικής Εργασίας, Μεταφορών, Τουρισμού, Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
• Από το 2007 μέχρι και το2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα
• Από μαθητής ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλισμό, συμμετείχε στην ΠΑΜΚ και διετέλεσε πρόεδρος των μαθητικών κοινοτήτων στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου.
• Στο Πανεπιστημίου Κρήτης δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού του 1980-1982.
• Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης ως εκπρόσωπος των φοιτητών.
• Σύνεδρος στα Πανσπουδαστικά συνέδρια της ΕΦΕΕ τα έτη 1980,1982,1984.
• Κοινοτικός Σύμβουλος Αρκαλοχωρίου 1991-1994.
• Μέλος της Δ.Ε. της ΤΕΔΚ Ηρακλείου, 1991-1994.
• Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, 1997-2001.
• Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου, 1991 έως 2006.
• Αντινομάρχης Ηρακλείου 1999-2002.
• Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης (ΟΑΝΑΚ) το 2003.
Κομματική δραστηριότητα
• Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1978 και συμμετείχε σε όλα τα συνέδριά του.
• Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου από το 2001 έως το 2003.
• Από το 2001 έως και σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. και από το Φεβρουάριο του 2013 μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Κατά διαστήματα έχει συμμετάσχει στους Τομείς Αυτοδιοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.