Αναβολή ακρόασης Καταλανών βουλευτών

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 3 Νοέμβριος 2017, στις 10 : 28 ΠΜ Print

Αναβολή ακρόασης  Καταλανών βουλευτών

Η ακρόαση των Καταλανών βουλευτών ενώπιον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας εν όψει της πιθανής απαγγελίας κατηγοριών για στάση και αποσχιστική δράση αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου 2017 κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων τους, ανακοίνωσε το Δικαστήριο.
Έξι βουλευτές και μέλη των υπηρεσιών του διαλυθέντος καταλανικού κοινοβουλίου, ανάμεσά τους και η τέως πρόεδρος Κάρμε Φορκαντέλ, παρουσιάσθηκαν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Μαδρίτη κατόπιν κλητεύσεώς τους στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στις 27 Οκτωβρίου 2017.
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν εξέδωσαν οι ισπανικές αρχές, σύμφωνα με τον Βέλγο δικηγόρο του.
«Μόλις άκουσα από τον πελάτη μου ότι το ένταλμα εκδόθηκε και στρέφεται εναντίον του προέδρου και τεσσάρων ακόμη μελών της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο Βέλγιο», τόνισε ο δικηγόρος Πολ Μπέκερτ.
Ο ίδιος σημείωσε πως ο κ. Πουτζντεμόν θα μείνει στις Βρυξέλλες, καθώς και ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.