Αγώνας φοιτητών για μεταγραφή

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 28 Δεκέμβριος 2017, στις 16 : 20 ΜΜ Print

Αγώνας φοιτητών για μεταγραφή

Συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι να κερδίσουν τις μετεγγραφές τους, οι φοιτητές που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους, τονίζοντας ότι χρειάζεται συνέχιση του αγώνα προκειμένου να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις που έχουν αποσπάσει μέσα από τις κινητοποιήσεις τους.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους έχει ως εξής:
«Μετά το πρώτο μπαράζ τον κινητοποιήσεών μας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μπορούμε να πούμε ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Δικαιωμένοι γιατί πήγαμε κόντρα στην απογοήτευση, κόντρα σ’ αυτούς που μας έλεγαν ότι δεν αλλάζει τίποτα, ότι είναι χαμένη υπόθεση όλος αυτός ο αγώνας μας!
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… συνεχίζουμε!
Καταφέραμε μετά από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας, στο υπουργείο Παιδείας, στους προέδρους των Τμημάτων, στη Βουλή και στη σύγκλητο του ΕΚΠΑ, να πάρουμε τις εξής δεσμεύσεις:
Το υπουργείο Παιδείας μας είπε ότι αν οι πρόεδροι των Τμημάτων των σχολών του κάνουν έγγραφο με το πόσους μπορούν να δεχθούν παραπάνω, θα τους κάνει όλους δεκτούς.
Στη Βουλή, στη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν ότι είναι διατεθειμένοι να πάρουν όλους όσους τους πουν οι πρόεδροι των Τμημάτων. Και ότι είναι προσωπική επιλογή των διοικήσεων να μην προχωρήσουν οι μετεγγραφές! Μπαλάκι δηλαδή με άλλα λόγια πίσω στους προέδρους των σχολών μας!
Όταν πήγαμε λοιπόν στους προέδρους των σχολών μας, μας έστειλαν πίσω στην κυβέρνηση και τα ιδρύματά μας και δήλωσαν είτε αναρμόδιοι είτε «άσχετοι» με το «θέμα» μας!
Στις 19 Δεκεμβρίου 2017, λοιπόν, μετά από παρέμβασή μας στη σύγκλητο του ΕΚΠΑ, ο πρύτανης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι είναι διατεθειμένος να δεχθεί όσους του πουν τα τμήματα!
ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
Έχουμε χορτάσει ήδη από τα λόγια και τις υποσχέσεις τους! Έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως άμα δεν συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τίποτα δεν θα μας χαριστεί!
Ότι τα λόγια απέχουν πολύ από την πράξη! Καλούμε όλους τους φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει τη μετεγγραφή τους να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις στα ιδρύματά τους και στους προέδρους των τμημάτων τους! Να πιέσουμε άμεσα να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις και να ξεκινήσουν από σήμερα οι απαιτούμενες διαδικασίες για να προχωρήσουν οι μετεγγραφές!
– Απαιτούμε από τις διοικήσεις των τμημάτων να κάνουν δεκτές όλες τις μετεγγραφές όλων των παιδιών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους και μετά την ένσταση! Χωρίς περιορισμούς και κριτήρια!
– Δεν ανεχόμαστε να μας ξαναστείλουν από εκεί που ήρθαμε και να παίζουν
πινγκ – πονγκ μαζί μας! Είμαστε φοιτητές που απαιτούμε να σπουδάζουμε στο αντικείμενο που μας αρέσει και όχι όπου βαστάει η τσέπη μας!
– Απαιτούμε οι φοιτητές που πήραν τη μετεγγραφή τους να μη χάσουν τα εξάμηνά τους, να πάρουν όλοι κανονικά συγγράμματα! Να γίνουν κανονικά δεκτοί σε σεμινάρια και εργαστήρια!».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΚΙΝΗΜΑΤΑ , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.