Άσκηση ΙΤΕ αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη στις 22 Νοέμβριος 2017, στις 21 : 49 ΜΜ Print

Άσκηση ΙΤΕ αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών

Άσκηση επί Χάρτου Πολιτικής Προστασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, για την αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών(Τα Εργαστήρια Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ε.Υ. Ν.Α. Καμπάνης) και Φυσικών Καταστροφών, Τσουνάμις και Παράκτιας Μηχανικής του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ε.Υ. Καθ. Κ. Συνολάκης).
Τo DECATASTROPHIZE συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Πολιτική Προστασία (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά 25% από τους ίδιους τους συμβαλλόμενους. Επικεφαλής εταίρος είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Πολιτική αναφορικά με την αντιμετώπιση πολλαπλών κινδύνων και καταστροφών, αναπτύσσοντας μία κοινή πληροφοριακή πλατφόρμα έγκαιρης προειδοποίησης και αντιμετώπισης πολλαπλών ή και ταυτόχρονων φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών. Η κοινή πληροφοριακή πλατφόρμα βασίζεται στη συνδυασμένη χρήση γεωχωρικών συστημάτων πληροφοριών και πολύ-κριτηριακής ανάλυσης για τη λήψη αποφάσεων.
Η άσκηση θα περιλαμβάνει τους κινδύνους από Τσουνάμι, από Διάχυση Πετρελαιοκηλίδας, και από Πυρκαγιά. Τα σενάρια καταστροφών έχουν προετοιμαστεί από το ΙΤΕ και το Πολυτεχνείο Κρήτης ειδικά για την διεξαγωγή της άσκησης και έχουν ως στόχο την αξιολόγηση της χρήσης της πλατφόρμας σε περιπτώσεις πολλαπλών καταστροφών από τις αρμόδιες αρχές και τους τοπικούς φορείς.
Στην άσκηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν  οι  ακόλουθοι φορείς:

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διοίκηση Κρήτης, Ελληνικός Στρατός – ΣΕΑΠ / ΔΕΠΑΣ, ΕΚΑΒ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Δήμος Ηράκλειου, Δήμος Μαλεβιζίου, Δήμος Μινώα Πεδιάδος, Δήμος Χερσονήσου, ΔΕΔΗΕ-ΔΕΗ, ΔΕΥΑΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.Η «ΔΕΣΜΕΥΣΗ» (ψηφιακή εφημερίδα) θα ενημερώνει
τους αναγνώστες της σε Ελλάδα και εξωτερικό με συνέπεια, σε όποιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προκύψουν.

Στόχος είναι οι πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφιακό έντυπο και να αναγνωρίσουν την δημοσιογραφική έρευνα για να μπορούν να αγγίξουν όλες τις πτυχές της αλήθειας.


Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι "όλα στο φώς" και ο αναγνώστης θα κρίνει και θα διαπιστώσει τα πραγματικά γεγονότα.

«Πρώτα Θέματα»
Επιπροσθέτως μέσω της εφημερίδας θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή τα «Πρώτα Θέματα». Πρόκειται για τις κυριότερες ειδήσεις της βδομάδας.